Sporten bij u in de buurt

HomeSport en bewegingSporten bij u in de buurt

Hieronder vind u een groot aantal instanties en verenigingen bij u in de buurt waar u aangepast kunt sporten. Heeft u een vereniging of sport u bij een vereniging voor aangepast sporten dan kunt u dit melden op  website@kortermaarkrachtig.com onder vermelding van `sportvereniging` zodat ook uw vereniging hieronder vermeld kan worden. Hoe meer we hebben hoe beter het is.

Sport en Bewegen

 

Zoek een sport
https://www.unieksporten.nl/sport-zoeken

Sportvereniging  V.A.S. Veendam
V.A.S. Veendam biedt sportactiviteiten aan voor mensen met een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking, een chronische aandoening en voor (ex-) hartpatiënten. Voor meer info: www.vasveendam.nl.

VC Spaarnestad
Bij de Haarlemse volleybalvereniging VC Spaarnestad kun je ook zitvolleyballen. Zitvolleybal is een aantrekkelijke volleybalvariant. Leuk om naar te kijken, maar nog veel leuker om zelf te doen! Het is een prima alternatief voor iedereen die niet staand kan volleyballen, bijvoorbeeld door een lichamelijke beperking. Maar ook volleyballers met (tijdelijke) blessures aan bijvoorbeeld knieën of enkels kunnen overstappen naar het zitvolleybal. In de Nederlandse competitie mag iedereen meespelen, ook zonder beperking. Meer weten? https://www.vcspaarnestad.nl/volleybal/zitvolleybal/zitvolleybal-algemeen.

Gehandicapten Sportclub Emmen
De vereniging vervult een regiofunctie als het gaat om sport voor mensen met een lichamelijke beperking en is aangesloten bij de Gehandicapten Sport Nederland , KNAU, KNHB en NeVoBo. Vanaf de oprichting van onze vereniging in maart 1966 worden meerdere sportactiviteiten door jong en oud (er is geen leeftijdsgrens) met succes beoefend. Voor  meer info: www.gscemmen.nl

Sportclub Bartje Assen
Sportclub Bartje is een sportclub voor mensen met een lichamelijke beperking, al of niet van tijdelijke aard. Zij is aangesloten bij de KNZB, bij de NeVoBo en bij de Noord-Nederlandse Handboog Federatie. Sportclub Bartje telt ruim 200 leden die meedoen aan wedstrijden en competities of gezellig recreatief sport beoefenen. Voor meer info:  www.sportclubbartje.nl

Sport en fitnesscentrum De Hoogstraat
Het SFC De Hoogstraat is een zelfstandige (dochter)stichting van het revalidatiecentrum De Hoogstraat. Sinds 2001 bieden zij sport – en fitnessactiviteiten aan voor mensen met een fysieke beperking. Iedereen, ongeacht zijn of haar beperking, is welkom en kan meedoen met een activiteit. Voor meer info: www.dehoogstraat.nl/sport

Sportservice Midden Nederland
Sporters met een functiebeperking of chronische aandoening in de provincie Utrecht kunnen op internet terecht voor het aanbod van aangepaste sport en beweging in de buurt. Van rolstoeltennis tot Tai Chi, en van voetballen voor verstandelijk beperkten tot zeilen voor blinden. Voor meer info:  www.sportservicemiddennederland.nl en www.usportanders.nl.

Gehandicapten Sportclub Groningen
G.S.G Groningen biedt in de provincie Groningen sporten voor mensen en kinderen met een beperking. Zoals badminton, rolstoeldansen, zwemmen en aqua joggen. De sporten vinden plaats onder bevoegde begeleiding, waar nodig zelfs een op een begeleiding. Voor meer info: www.gsggroningen.nl.

Basketbalvereniging Be Quick ’28
Deze Zwolse basketbalvereniging heeft tevens een afdeling rolstoelbasketbal, voor zowel recreatief- als competitiespelend.
Voor meer info tel.06-22972218 of www.bequick.net