Het laatste nieuws:

HomeOproepenLeven met een “beperking”, hoe is dat voor jou?

Leven met een “beperking”, hoe is dat voor jou?

Ik ben Anouk Wismans, ik heb een beenprothese en ik ervaar regelmatig hinder van het feit dat de maatschappij niet is ingericht op mensen met een beperking personen. Momenteel studeer ik af aan de kunstacademie en wil ik door middel van mijn eindonderzoek aandacht vragen voor validisme. Validisme is discriminatie, marginalisering en stigmatisering van mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische functiebeperking.

Om meer inzicht te krijgen hoe andere mensen met een beperking validisme ervaren, heb ik een vragenlijst gemaakt met een aantal vragen.
Alvast bedankt voor het invullen!
( Ik gebruik de term beperking. Ik ben me ervan bewust dat niet iedereen zich daarin herkent)