Het laatste nieuws:

HomeErvaringsverhalenColumn: ‘Belevenissen’ verschenen

Column: ‘Belevenissen’ verschenen

Het ontroerde me best wel… Mijn boekje ‘Belevenissen’ in de papieren versie letterlijk in mijn handen te hebben, mijn verhalen letterlijk te kunnen vasthouden. Mijn boekje met daarin vastgelegd mijn verhalen op de website van KorterMaarKrachtig. Mijn verhalen over wat ik heb meegemaakt na de amputatie van mijn linker onderbeen.
Zoals in de aankondiging in het maartmagazine van ‘Kort&Krachtig! staat: openhartige verhalen. Ontroerd en tegelijkertijd ‘vervuld’ van enige trots.

Meerkleurendruk
Het resultaat van een gezamenlijke krachtsinspanning van de vereniging, Rosanne Faber en mezelf, geweldig ondersteund door OIM en ook mijn orthopedisch fietsenmaker Abeona. Het resultaat mag er zijn. Belevenissen, uitgevoerd in meerkleurendruk.

Positief
De passage in het magazine: “Ook als het soms niet helemaal lukt, weet hij steeds een positieve draai aan zijn belevenissen te geven. De verhalen zijn met een lach en een traan geschreven en geven een mooi, eerlijk en herkenbaar beeld van alle letterlijke en figuurlijke hobbels die genomen moeten worden als iemand kortgeleden een amputatie heeft moeten ondergaan.”, heeft me geraakt.

Veel reacties
Zodra het boekje op internet verscheen (www.kortermaarkrachtig.com/belevenissen) waren de reacties niet van de lucht.
Vanuit diverse hoeken van het internet ontving ik eigenlijk alleen maar positieve commentaren op de openheid waarmee ik de diverse ‘fases’ en stappen in het gehele proces na de amputatie concreet en op een ontspannen manier over het voetlicht bracht.

Kijken wat je kunt
De reacties waren tegelijkertijd tweeledig van aard: ze geven een inkijkje in het leven en omgaan met een amputatie, én zijn te zien als een soort van leidraad, baken, voor mensen die in eenzelfde traject zitten of op het punt staan het proces in te gaan. En dan met name vanuit het gezichtspunt: kijken wat je kunt. Ondanks alles positief de wereld in blikken.

Dat gaf mijzelf ook weer een ‘boost’.

 

Hein van der Zande (Leiderdorp)
Voorheen organisatieadviseur bij de overheid, nu gepensioneerd
71 jaar, getrouwd met Els, twee (adoptie)kinderen, opa van Amara