Het laatste nieuws:

HomeOproepenBlessurepreventie op maat voor sporters met een fysieke beperking

Blessurepreventie op maat voor sporters met een fysieke beperking

Bent u een sporter met een fysieke beperking, ouder dan 18 jaar en heeft u interesse deel te nemen aan een onderzoek naar gezondheidsproblemen?

Sport en bewegen worden gestimuleerd vanwege de positieve effecten op de gezondheid en kwaliteit van leven. Dit geldt ook voor mensen met een fysieke beperking. Ongeveer 30% van deze groep sport regelmatig. Een nadeel van sport is het krijgen van blessures.

Naast pijn en klachten kunnen blessures leiden tot verminderde sportdeelname, uitval van sport en medische behandeling. Dit geldt voor alle sporters, maar een blessure kan juist mensen met een fysieke beperking extra limiteren in hun dagelijks leven. Binnen de aangepaste sport is daarmee het voorkomen van blessures en het verminderen van de ernst en gevolgen ervan van groot belang. Om dit voor elkaar te krijgen is een overzicht van de gezondheidsproblemen nodig. Bent u ouder dan 18 jaar en heeft u een fysieke beperking, dan nodigt het Amsterdam UMC u uit om mee te doen aan het TIPAS-onderzoek.

Op http://www.slhamsterdam.com/tipas-study vindt u alle informatie over dit onderzoek en een vragenlijst.