Oproepen

HomeOproepen

Onderzoek naar gehandicaptenvoertuigen. Doet u mee?

Op dit moment voert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een onderzoek uit naar gebruikers van gehandicaptenvoertuigen. Dit onderzoek biedt de mogelijkheid voor diegenen die gebruik maken van gehandicaptenvoertuigen om inzichten en input te delen. Het ministerie werkt momenteel aan nieuw beleid voor gehandicaptenvoertuigen, waarin wij deze gebruikerservaringen graag meenemen.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er zorgen zijn over de veiligheid van gehandicaptenvoertuigen. Daarom kijkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) hoe betere regelgeving de veiligheid kan vergroten. Daarvoor heeft het ministerie Zeewaardig.com gevraagd onderzoek te doen naar ervaringen en wensen van mensen die een gehandicaptenvoertuig gebruiken.

Oproep: Onderzoek naar drempels en motieven om te gaan sporten

Milan Hol en Sam Onnink zijn eerstejaars Sportkunde-studenten aan de HAN in Nijmegen. Voor het vak ‘groepen in beweging’ doen zij onderzoek naar mensen met een amputatie. Zij willen graag een interview met u afnemen. Het interview gaat over de drempels en motieven om te gaan sporten met een amputatie. Wilt u meedoen? Dan kunt u Milan en Sam bereiken via het emailadres  S.Onnink@student.han.nl.

Hebt u ervaring met spiegeltherapie? Doe dan mee met dit onderzoek!

Tweedejaars geneeskundestudenten van de Radboud Universiteit zoeken patiënten met ervaring met spiegeltherapie voor interviews. 

Voor een onderzoek naar het gebruik van Virtual Reality als therapie voor fantoompijn, willen wij graag interviews afnemen met patiënten met fantoompijn die spiegeltherapie hebben gekregen of momenteel krijgen. Het gaat hierbij om patiënten met een amputatie van één (deel van een) been. Het zal een kort interview worden (een half uur tot drie kwartier) en kan online afgenomen worden of fysiek in de omgeving Nijmegen.

Wilt u bijdragen aan ons onderzoek en uw ervaring en expertise delen? Of wilt u eerst vrijblijvend meer weten voordat u deelneemt aan een interview? Neem dan contact op met anna.vanrooijen@ru.nl. Dit kan uiterlijk tot 15 mei.

Enquête over toegankelijke sport

We zijn bezig met een project waarbij we sport toegankelijker willen maken voor mensen met een beperking. Zou jij ons kunnen helpen door onze korte enquête in te vullen? Jouw mening is echt belangrijk voor ons! Klik op de link hieronder om mee te helpen.

Bedankt voor je hulp!
Britt Bakker, Student Sportmarketing

Schaatsen met een prothese: een oproep

De schaatssport is een oer-Hollandse sport en daarbij mag schaatsen met een prothese niet ontbreken. De Nederlandse Koninklijke Schaatsenrijders Bond (KNSB) wil dan ook meer werk maken van schaatsen met een handicap. Ook Jeroen Straathof, voormalig wereldkampioen 1500 meter schaatsen en deelnemer aan de Olympische Spelen, vindt dat er meer mensen met een handicap de schaatsport zouden moeten kunnen ontdekken.

Klik hier voor het hele verhaal, gepubliceerd in het maartnummer van ‘Kort&Krachtig!’.

Onderzoek: Oorzaken voor het niet-gebruik van beenprothesen

Wij zijn Dunja en Kartini en wij zitten in 5VWO op het Haags Montessori Lyceum. Voor ons profielwerkstuk hebben we als onderwerp beenprothesen gekozen. In ons profielwerkstuk onderzoeken we de belangrijkste en meest voorkomende oorzaak voor het niet-gebruik van beenprothesen en proberen we mogelijke verbeterpunten te vinden.
Om dit onderzoek uit te voeren hebben we uw hulp nodig. We hebben een vragenlijst opgesteld. Hebt u zelf een beenprothese, dan zou het ons ontzettend helpen als u deze vragenlijst wilt invullen. Het duurt ongeveer 5 minuten om de vragenlijst in te vullen. Dit is de link: https://forms.gle/vvRhUoHfjjm1H5ur6
Hartelijk bedankt voor uw tijd en aandacht.