Oproepen

HomeOproepen

Als het met de liefde nog niet zo wil vlotten…

Veel mensen met een prothese zijn, juist vanwege hun beperking, sterke persoonlijkheden. Zij staan vol in het leven en zijn actief. Soms wil het echter in de liefde nog niet zo vlotten. BNNVara zoekt voor een nieuw tv-programma kandidaten met een beperking die zij willen volgen en coachen in hun zoektocht naar ‘de ware’.

Brainstormsessie ‘Ontwerp van een prothesehandschoen met tastzin’

In verband met de ontwikkeling van een nieuwe prothesehandschoen wil het Noorse bedrijf Hy5 in contact komen met handprothesegebruikers, die met hen willen meedenken over het ontwerp van een ‘smart glove’. Dat is een prothesehandschoen waarmee je kunt voelen.

Hoewel protheses steeds geavanceerder en meer natuurgetrouw worden, blijft de ontwikkeling van zintuiglijke terugkoppeling achter. De meeste protheses zijn voorlopig nog gevoelloos. Hy5 wil met de ‘smart glove’ op een eenvoudige manier de gebruiker tastzin geven.

Informatie-/ontmoetingsmiddag in Beatrixoord op 27 juni

Aanstaande donderdag 27 juni vindt tussen 14:00 en 16:00 uur bij Beatrixoord in Haren de eerste informatie- / ontmoetingsmiddag van KorterMaarKrachtig plaats. De middag is bedoeld voor iedereen met een amputatie en hun familieleden en vindt plaats in de wachtruimte vooraan de C1-gang. U bent van harte welkom!

Ontwikkeling soft robotic prothesesocket

Anne Pasman is voor haar masterthesis Industrial Design Engineering bezig met het ontwikkelen van een soft robotic socket voor onderbeenprothesen. Het doel is om een socket te ontwikkelen die zich door de dag heen maar ook over een langere periode aanpast aan de vorm van het been. Voor dit project is Anne op zoek naar mensen die ervaring hebben met onderbeenprothesen en op verschillende momenten feedback willen geven. Het project wordt deels uitgevoerd bij AMOLF in Amsterdam en deels aan de Universiteit Twente.

Als u geïnteresseerd bent in het ontwerpproces of graag betrokken wordt bij nieuwe ontwikkelingen dan kunt u contact opnemen met Anne Pasman via a.pasman@student.utwente.nl.

Oude nummers van ‘Kort&Krachtig!’

Bij het verzendhuis van KorterMaarKrachtig zijn nog veel oude nummers van het magazine ‘Kort&Krachtig!’ beschikbaar uit de jaren 2014 tot 2017. Als u daar belangstelling voor heeft en uw verzameling van dit prachtige blad wilt completeren, stuur dan een mailtje naar verzendhuis@kortermaarkrachtig.com. Dan krijgt u de ontbrekende nummers toegestuurd (zolang de voorraad strekt!).

Videoproject 3D-geprinte prothesen

Vijf studenten ‘Communicatie & Multimedia Design’ aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen zijn bezig met een audiovisueel programma over 3D en protheses. Hun doel is om meer mensen te informeren over de mogelijkheden en potentie van 3D-printen en protheses. Zij willen interviews houden met mensen die een prothese hebben en met experts die personen met een prothese begeleiden.

Dit videoproject is alleen voor educatieve doeleinden en dus niet commercieel. Als u geïnteresseerd bent om hieraan mee te werken, dan kunt u contact opnemen met Tineke de Wit via dewittineke@gmail.com of 06-11702655.