Oproepen

HomeOproepen

Oproep: eenhandig bedienbare toiletrolhouder

Een groepje studenten van De Avans Hogeschool is bezig om een nieuwe toiletrolhouder te ontwerpen die met één hand te bedienen is. Zij geloven dat ze de versie die al op de markt is, kunnen verbeteren. Daarvoor hebben de studenten de hulp van KMK-leden nodig. Er kan een enquête ingevuld worden en er zijn testers voor de vernieuwde rolhouder nodig.

Oproep: wie wil meewerken met het verbeteren van onderarmprothesen?

Drie masterstudenten van de opleiding Biomedical Engineering van de TU Delft zijn bezig met het opnieuw ontwerpen van een onderarmprothese. Het gaat daarbij om een prothese voor mensen met een geamputeerde arm of een korte onderarm die nog beschikking over een elleboogsturing. Zij willen graag in contact komen met ervaringsdeskundigen. Hieronder vertellen zij iets over het project.

Oproep: vragenlijst over de juiste bovenarmfitting

Enkele studenten van de TU-Delft zijn bezig om te onderzoeken welke problemen er bestaan met bovenarmfittingen. Zij willen ook proberen die problemen op te lossen. Daarvoor hebben zij de hulp van KMK-leden nodig. Hieronder leggen zij hun project uit en kunt u een vragenlijst invullen.

Oproep: amputaties bij kinderen na een ongeluk

Beste leden van KMK,
Wij zijn derdejaarsstudenten geneeskunde aan de Erasmus Universiteit en wij doen onderzoek naar amputaties bij kinderen na een ongeluk.
Met dit onderzoek willen wij inzicht krijgen in de oorzaken van de amputaties en in hoe kinderen met de amputatie omgaan.

Oproep: figuranten voor Handicap.nl

Voor een nieuwe commercial voor het nieuwe fonds Handicap.nl (Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten en gaan samen onder één nieuwe naam door) is Maartje Paans op zoek naar verschillende mensen. Ook naar mensen met een prothese!

Discussie: voorrang met een prothese?

Vorig jaar ontstond in België enige ophef over het feit dat iemand met een beenprothese voorrang wilde hebben bij Plopsaland en daar een bewijs voor moest overleggen. De betreffende persoon had dat bewijs niet, maar had duidelijk wel een beperking.