Oproepen

HomeOproepen

Enquête over toegankelijke sport

We zijn bezig met een project waarbij we sport toegankelijker willen maken voor mensen met een beperking. Zou jij ons kunnen helpen door onze korte enquête in te vullen? Jouw mening is echt belangrijk voor ons! Klik op de link hieronder om mee te helpen.

Bedankt voor je hulp!
Britt Bakker, Student Sportmarketing

Schaatsen met een prothese: een oproep

De schaatssport is een oer-Hollandse sport en daarbij mag schaatsen met een prothese niet ontbreken. De Nederlandse Koninklijke Schaatsenrijders Bond (KNSB) wil dan ook meer werk maken van schaatsen met een handicap. Ook Jeroen Straathof, voormalig wereldkampioen 1500 meter schaatsen en deelnemer aan de Olympische Spelen, vindt dat er meer mensen met een handicap de schaatsport zouden moeten kunnen ontdekken.

Klik hier voor het hele verhaal, gepubliceerd in het maartnummer van ‘Kort&Krachtig!’.

Onderzoek: Oorzaken voor het niet-gebruik van beenprothesen

Wij zijn Dunja en Kartini en wij zitten in 5VWO op het Haags Montessori Lyceum. Voor ons profielwerkstuk hebben we als onderwerp beenprothesen gekozen. In ons profielwerkstuk onderzoeken we de belangrijkste en meest voorkomende oorzaak voor het niet-gebruik van beenprothesen en proberen we mogelijke verbeterpunten te vinden.
Om dit onderzoek uit te voeren hebben we uw hulp nodig. We hebben een vragenlijst opgesteld. Hebt u zelf een beenprothese, dan zou het ons ontzettend helpen als u deze vragenlijst wilt invullen. Het duurt ongeveer 5 minuten om de vragenlijst in te vullen. Dit is de link: https://forms.gle/vvRhUoHfjjm1H5ur6
Hartelijk bedankt voor uw tijd en aandacht.

Deelnemers gezocht!

PhD-student Thijs Tankink van het Universitair Medisch Centrum Groningen is op zoek naar fitte onderbeenprothesegebruikers met schoenmaat 41 t/m 44 die willen bijdragen aan de ontwikkeling van een methode voor het persoonlijk afstellen van prothesevoeten. Dit onderzoek is bedoeld om de energie die de gebruiker verbruikt tijdens het wandelen te verminderen. In dit onderzoek testen we een nieuwe instelbare prothesevoet. We onderzoeken of we de instellingen van deze prothesevoet zo goed mogelijk kunnen aanpassen aan de behoefte van de gebruiker.

Oproep: Enquête over leven met een armprothese

Wij zijn Jurre Koops en Samer Morsy van het Blaise Pascal College in Zaandam en wij houden ons profielwerkstuk over armprotheses. Wij hebben een enquête gemaakt en zouden het erg op prijs stellen als u deze wilt beantwoorden voor ons. De enquête bevat een aantal vragen die te maken hebben met het leven met een armprothese. Een pluspuntje bij ons is als u over de bionische armprothese beschikt omdat ons profielwerkstuk daar voornamelijk de aandacht op richt.

Klik hier voor de link naar de enquête

Laat je stem horen via het panel van Ieder(in)

KorterMaarKrachtig is aangesloten bij Ieder(in). Dit is de landelijke  koepelorganisatie van mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) lobbyt namens de hele achterban bij de politiek en andere beslissers, en stelt daar ook actuele knelpunten aan de orde. Om goed te weten wat er speelt bij de achterban heeft Ieder(in) een panel. Aan dit panel worden een paar keer per jaar vragen voorgelegd over actuele onderwerpen. Bijvoorbeeld over zorg en zorgkosten, hulpmiddelen, vervoer, werk, inkomen, of wonen.

Grijp de kans om je ervaringen in te brengen
Het panel van Ieder(in) is ook voor iemand die een amputatie heeft ondergaan een uitgelezen kans om aan te geven waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt. Het zorgt er bovendien voor dat in de lobby van Ieder(in) ook echt de specifieke problemen en wensen van deze mensen worden meegenomen. Ieder(in) heeft goede ingangen bij politiek en media. Dus het heeft ook echt zin om je stem te laten horen.