Oproepen

HomeOproepen

Oproep: Profielwerkstuk over beenprothesen

Wij zijn Amy Broeren en Emily Tjoa. Wij zitten momenteel in ons examenjaar en houden ons profielwerkstuk over (boven)beenprothesen. Wij zoeken mensen die met (boven)beenprothesen werken en/of prothesedrager zijn en willen hen graag interviewen. Hebt u hier belangstelling voor, dan kunt u via onderstaande link uw contactgegevens doorgeven:
https://forms.gle/RBoGquLupnYhB9uV9
Wij hopen dat dit ons verder brengt in ons onderzoek.

Interview over ‘leven met een prothese’

Voor een portrettenreeks in Filosofie Magazine over het thema ‘het vreemde’ zoek ik iemand die geïnterviewd wil worden over leven met een prothese. Duurt het lang voordat je zoiets onderdeel van je lichaam maakt? Hoe is het om je prothese af te doen en dat lichaamsdeel te zien? Wat als je fantoompijn hebt, voelt dat dan als een vreemd deel van je lichaam of juist alsof het ‘oude’ lichaamsdeel er nog is? In deze portrettenreeks interview ik vier mensen die vanuit hun praktijkervaring iets over het thema kunnen vertellen. Het gaat om een kort interview met fotografie. Mailen kan naar: gwenbolderink@gmail.com o.v.v. ‘interview Filosofie Magazine’.

Gezocht: ‘bovenbeenprothesegebruikster’ voor onderzoek

Voor een onderzoek naar de doelmatigheid van beenprothesen zoekt onderzoekster Charlotte Bosman een prothesegebruikster met een bovenbeenamputatie, liefst een vrouw tussen de 18 en 40 jaar. Binnenkort wordt gestart met de ontwikkeling van een keuzehulp voor protheseknieën en daarvoor wordt een ontwikkelteam samengesteld van artsen, therapeuten, instrumentmakers en enkele beenprothesegebruikers.
Interesse? Neem dan contact op met Charlotte, via c.e.bosman@umcg.nl.

Wil jij ook helpen de kinderfysiotherapie te verbeteren?

Het is belangrijk dat kinderen, jongeren en ouders kunnen meebeslissen met hun behandeling bij een kinderfysio- of oefentherapeut. Vragenlijsten kunnen daarbij helpen, door belangrijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Jullie kunnen helpen ervoor te zorgen dat de vragenlijsten echt goed zijn!

Ben jij 8-17 jaar oud? Of is uw kind 5-17 jaar oud? Word jij / wordt uw kind behandeld door een fysio- of oefentherapeut? Willen jullie helpen de kinderfysio- of oefentherapie te verbeteren? Jullie kunnen helpen door twee keer onze online vragenlijsten in te vullen! Na afloop ontvangen jullie allebei een Bol.com cadeaubon van 10 euro. Meer info en aanmelden via www.promis-fysio.nl

 (Dit project wordt aangestuurd vanuit het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.)

Meepraten over inclusief onderwijs

Dit is een speciale uitnodiging aan jongeren met een beperking of chronische ziekte die willen meepraten over inclusief onderwijs in Nederland. Het ministerie van Onderwijs werkt momenteel aan de ‘Werkagenda inclusief onderwijs‘. Het ministerie hoort graag van jongeren zelf wat nodig is om het onderwijs in ons land echt inclusief te maken. Hiervoor organiseert het ministerie twee bijeenkomsten. Die zijn op:

  • donderdag 12 oktober 2023
  • woensdag 31 januari 2024.

Beide bijeenkomsten zijn van 10:00 tot 13:00 uur. Deelname is inclusief een lunch. De locatie is nog niet bekend.

Gezocht: beenprothesegebruikers voor onderzoek naar doelmatige zorg

Voor haar onderzoek is Maaike Hulshof, aios revalidatiegeneeskunde bij het UMC Groningen, bezig om de ‘Prosthesis Evaluation Questionnaire’ te vertalen en valideren in het Nederlands. Om de vragenlijst te valideren, moet zij deze vergelijken met een andere vragenlijst en meerdere keren door beenprothesegebruikers laten invullen. Het invullen van de vragenlijsten is digitaal en kost per keer ongeveer 30 minuten. Na twee weken en drie maanden wordt één vragenlijst automatisch opnieuw gestuurd. Na driemaal invullen van de vragenlijsten ontvangen de deelnemers 20 euro als blijk van waardering.
Hier vindt u de informatiebrief voor deelnemers. Daarin is alle aanvullende informatie te vinden. Doet u mee?

Aanmelden kan bij m.a.hulshof@umcg.nl of via https://redcap.link/aanmeldingonderzoekPEQ.