Het laatste nieuws:

HomeEvenementenParaklimmen op 13 oktober

Paraklimmen op 13 oktober

Op 13 oktober aanstaande organiseert de Stichting Paraklimmen Nederland een Paraklimdag in Klimmuur Utrecht. Het ochtendgedeelte is speciaal voor mensen die kennis willen maken met paraklimmen, eerdere ervaring is hiervoor geen vereiste. Dit is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de klimsport, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen onder de 16 moeten een ouder/begeleider meenemen.

Tijdens het middaggedeelte worden verschillende workshops georganiseerd, zowel praktisch als meer theoretisch. Deze workshops zijn speciaal voor meer gevorderde paraklimmers, maar iedereen is welkom. Workshops worden gegeven door ervaren trainers en klimmers met en zonder beperking.

Er is ook een avond gedeelte waarbij eerst gezamenlijk gegeten wordt en daarna een paraklim film festival plaatsvindt ‘wheel rock’.

Stichting Paraklimmen Nederland is opgericht in november 2023. Het doel is om de paraklimcommunity in Nederland te versterken. Dat wordt gedaan door ervaren paraklimmers samen te brengen en nieuwe paraklimmers mee te nemen in de sport. Om dat te bereiken, worden jaarlijks verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd: voor zowel ervaren als (nog) onervaren paraklimmers.