Nadine Donders

HomeNadine Donders

Nadine Donders

Op mijn 12 e jaar heb ik een bovenbeenamputatie ondergaan ten gevolge van osteosarcoom. Ondanks uitzaaiingen in mijn long heb ik het toch overleefd en dat in 1971! Op mijn 19e ben ik van Utrecht, mijn geboorte stad, naar Nijmegen verhuisd. Daar ben ik in de Maartenskliniek gaan werken. Inmiddels kende ik Titus al, waar ik nu alweer 35 jaar mee getrouwd ben, en hebben we 2 prachtige dochters van 30 en 27 jaar gekregen.
Ik deed altijd veel vrijwilligerswerk en doe dat nog steeds: zo geef ik al ruim 30 jaar skiles aan jong en oud bij verschillende organisaties. Ook werk ik als zorgvrijwilligster in het hospice.
En in het bestuur van KMK ben ik gevraagd de pr te doen: ledenwerving en samenwerking met andere organisaties.
In 2014 heb ik een stompcorrectie ondergaan in het UMCG om weke delen te verminderen. Het proces van genezen en een nieuwe koker heeft wat langer geduurd dan ik verwachtte. Een voordeel van een lang verblijf in de revalidatiewereld is dat ik veel heb gezien van mede prothese dragers en het werk van de instrumentmakers. Ik realiseer me dat een grote vereniging als KMK een must is in deze tijd en zodoende wil ik me erg graag hiervoor inzetten.
Ik ga ervoor, anders hebben we straks geen poot om op te staan.