Het laatste nieuws:

HomeOproepenVertel uw verhaal aan studenten!

Vertel uw verhaal aan studenten!

Ik ben op zoek naar patiënten die hun verhaal zouden willen vertellen aan studenten van Zuyd Hogeschool te Heerlen (Zuid-Limburg). Mijn naam is Fion Geraets en ik ben docent bij de opleiding Mens en Techniek|Biometrie op Zuyd Hogeschool te Heerlen. Onze opleiding houdt zich bezig met het meten aan de mens en onze afgestudeerden komen in verschillende werkvelden terecht: van ziekenhuizen en revalidatiecentra tot commerciële bedrijven zoals Philips of Medtronic. Tijdens de studie krijgen onze studenten allerlei lessen over zowel techniek als het menselijke lichaam. Echter willen wij ervoor waken dat ze vergeten dat het eigenlijk om de patiënt draait. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat onze studenten tijdens hun studie in contact komen met patiënten om hun verhaal te horen.

Onze 2e-jaars studenten krijgen onder andere lessen over prothesen en implantaten. Wij willen vragen of u bereid bent uw verhaal te vertellen aan onze studenten. Ons doel hierbij is dat onze studenten niet in de valkuil trappen van alleen op de technologie te focussen en te vergeten dat het uiteindelijk gaat om de patiënt voor wie het bedoeld is. Inmiddels hebben we deze les al enkele jaren gedraaid en de personen die aan onze oproep gehoor hebben gegeven, hebben het een hele leuke ervaring gevonden. Ook de studenten waren erg enthousiast en benoemden deze ontmoetingen als zeer waardevol.

Wanneer: 1 februari 2024, in de ochtend. De les duurt maximaal 2 uur.

Waar: Het zal plaatsvinden op Zuyd Hogeschool in Heerlen, Limburg.

Door wie: Wij zoeken patiënten die een amputatie hebben ondergaan en/of een prothese of implantaat hebben en die hun verhaal aan onze studenten willen vertellen en (indien mogelijk) hun protheses kunnen laten zien en waar nodig toelichten.

Voor wie: Voor 2e-jaars studenten Mens en Techniek | Biometrie (het gaat om circa 35 studenten, verdeeld in kleine groepjes).

Wat staat er tegenover: Naast onze eeuwige dank het vergoeden van de gemaakte reiskosten (max 75 km enkele reis).

Voor meer informatie kunt u mij e-mailen: fion.geraets@zuyd.nl  of bellen: 045-4006406.

Alvast hartelijk dank voor uw reactie.