Het laatste nieuws:

HomeOproepenVertel uw verhaal aan studenten

Vertel uw verhaal aan studenten

Bij de opleiding Mens en Techniek|Biometrie op Zuyd Hogeschool in Heerlen houden de studenten zich bezig met het ‘meten aan de mens’. De afgestudeerden komen in verschillende werkvelden terecht: ziekenhuizen, revalidatiecentra, maar ook commerciële bedrijven.
Om de studenten te leren dat het in de eerste plaats om mensen gaat, is het belangrijk dat zij tijdens hun studie in gesprek komen met patiënten om hun verhaal te horen.

Fion Geraets is docent bij de opleiding Mens en Techniek|Biometrie op Zuyd Hogeschool te Heerlen. Zij zoekt mensen die een amputatie hebben ondergaan en hun verhaal willen vertellen:
“Tijdens de studie krijgen de studenten allerlei lessen over zowel techniek als hoe het menselijke lichaam in elkaar zit. Echter willen wij voor waken dat ze vergeten dat het eigenlijk om de patiënt draait. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat onze studenten tijdens hun studie in contact komen met patiënten om hun verhaal te horen. In het verleden organiseerde onze hogeschool een patiënt-contactdag waarbij verschillende patiëntenverenigingen naar onze school kwamen. Tot onze spijt is dat helaas afgeschaft.

Onze 2e-jaars studenten gaan in de komende periode lessen krijgen over, onder andere, prothesen en implantaten. Wij willen vragen of je bereid bent jouw verhaal te vertellen aan onze studenten tijdens deze periode. Ons doel hierbij is dat onze studenten niet in de valkuil trappen van alleen op de technologie te focussen en te vergeten dat het uiteindelijk gaat om de patiënt voor wie het bedoeld is. Vorig jaar hebben we deze oproep de eerste keer gedaan. De personen die aan onze oproep gehoor hebben gegeven, hebben het een hele leuke ervaring gevonden en enkelen van hen zijn ook dit jaar weer in de gelegenheid te komen. De studenten waren erg enthousiast en benoemden deze ontmoetingen als zeer waardevol.”

Wanneer: In de week van 26 november tot en met 30 november 2018, precieze datum en tijdstip kunnen we samen bepalen. Het duurt maximaal 2 uur.

Waar: Het zal plaatsvinden op Zuyd Hogeschool in Heerlen.

Door wie: Wij zoeken patiënten die een amputatie hebben ondergaan, en/of een prothese of implantaat hebben die hun verhaal aan onze studenten willen vertellen. Het zou heel fijn zijn als er meer mensen aanmelden, zodat het in kleinere groepen kan plaatsvinden.

Voor wie: Voor 2e-jaars studenten Mens en Techniek | Biometrie (het gaat om circa 40 studenten).

Wat staat er tegenover: Naast onze eeuwige dank ook een kleine attentie en het vergoeden van de gemaakte reiskosten.

Voor meer informatie kunt u mailen: fion.geraets@zuyd.nl of bellen: 045-4006406.