Het laatste nieuws:

HomeOproepenVertel uw verhaal aan studenten ‘Mens en Techniek’

Vertel uw verhaal aan studenten ‘Mens en Techniek’

Fion Geraets is docent bij de opleiding Mens en Techniek|Biometrie op Zuyd Hogeschool in Heerlen. Zij is op zoek naar mensen met een beperking die hun verhaal willen vertellen aan studenten van deze opleiding. Dat vindt eind november plaats.

“De opleiding Mens en Techniek|Biometrie houdt zich bezig met het meten aan de mens en afgestudeerden komen in verschillende werkvelden terecht: van ziekenhuizen en revalidatiecentra tot commerciële bedrijven zoals Philips of Medtronic. Tijdens de studie krijgen de studenten allerlei lessen over zowel techniek als hoe het menselijke lichaam in elkaar zit. Echter willen wij ervoor waken dat ze vergeten dat het eigenlijk om de patiënt draait. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat onze studenten tijdens hun studie in contact komen met patiënten om hun verhaal te horen.

Onze 2e-jaars studenten gaan in de komende periode lessen krijgen over, onder andere, prothesen en implantaten. Wij willen vragen of je bereid bent jouw verhaal te vertellen aan onze studenten tijdens deze periode. Ons doel hierbij is dat onze studenten niet in de valkuil trappen van alleen op de technologie te focussen en te vergeten dat het uiteindelijk gaat om de patiënt voor wie het bedoeld is.

Inmiddels hebben we deze les al meerdere jaren gedraaid en de personen die aan onze oproep gehoor hebben gegeven, hebben het een hele leuke ervaring gevonden. Ook de studenten waren erg enthousiast en benoemden deze ontmoetingen als zeer waardevol.

Wanneer: Donderdagmiddag 25 november (onder voorbehoud).

Waar: Het zal plaatsvinden op Zuyd Hogeschool in Heerlen.

Door Wie: Wij zoeken patiënten die een amputatie hebben ondergaan, en/of een prothese of implantaat hebben die hun verhaal aan onze studenten willen vertellen en (indien mogelijk) hun protheses kunnen laten zien en waar nodig toelichten. Het zou heel fijn zijn als er meer mensen aanmelden, zodat het in kleinere groepen kan plaatsvinden.

Voor wie: Voor 2e-jaars studenten Mens en Techniek | Biometrie (het gaat om circa 40 studenten, in kleine groepjes verdeeld).

Wat staat er tegenover: Naast onze eeuwige dank ook een kleine attentie en het vergoeden van de gemaakte reiskosten.

Voor meer informatie kun je mij e-mailen: fion.geraets@zuyd.nl  of bellen: 045-4006406.”