Het laatste nieuws:

HomeErvaringsverhalenVakantiecolumn: Gewoon dóen!

Vakantiecolumn: Gewoon dóen!

Het is echt een genot om weer te kunnen fietsen. Mijn aangeschafte driewielerligfiets, waarover ik eerder berichtte, voldoet aan alle wensen die ik heb. De wegligging is perfect, de vering is prima, het sturen is optimaal. En, niet in de laatste plaats: mijn scope is verbreed.
Els en ik kampeerden de afgelopen vakantie in het Noord-Drentse land, op SVR-camping De Lindehoeve bij De Punt. Op veld één staan zes caravans en twee chalets. Drie van de caravans staan er het hele seizoen. Zij stonden er vorig jaar ook toen wij kwamen. Ze wisten nog precies wie we waren en…..ineens stond de caravan op de juiste plek. We hadden er nauwelijks erg in. Prima mensen, die hier een seizoenplaats hebben. Behulpzaam en altijd in voor een gesprekje.

Donderen
We fietsten samen een aantal rondjes. Vanaf onze camping rondden we het Paterswoldsemeer, maakten we een indirecte tocht naar Norg en verkenden we het Noord-Willemskanaal, de verbindingsvaart tussen Assen en Groningen. Onderweg passeer je aardappelvelden, bosschages, heide, en kom je door leuke plaatsen met de meest bijzondere namen. Ik was vroeger al eens, per zeilschip, in Muggenbeet geweest, zag ooit in de verte Doodstil liggen en nu fietsten we door Donderen. Vanaf de kant waar wij het dorp doorsneden, heeft het laatste huis een zeer toepasselijke naam: Donder-end.

Paterswoldsemeer
Het rondje Paterswoldsemeer is zeer de moeite waard. Via de oostkant omhoog, een mooi fietspad, breed genoeg voor mijn  fiets, vlak langs de oever van het meer. Je passeert een mooie molen, neemt een sluisje en nadert Groningen. Via de westkant weer richting Eelde, een prima weg, parkachtig aangelegd.

Norg
Het fietsbezoek aan Norg had een aantal uitdagingen in zich. Uitdagingen voor mijn driewielerligfiets en voor mij. Smalle fietspaden door het bos en uitkijkpunten voor heide en vergezicht. De beloning was er: in Norg een heerlijk terras op een van de brinken in het dorp. Het was weer een heerlijke vakantie.

Motto
Wanneer je wilt kun je veel. Soms kost het veel energie om iets heerlijks te bereiken. Gewoon doen dus. Positief de wereld in blijven blikken.

 

 

 

Hein van der Zande (Leiderdorp)
Voorheen organisatieadviseur bij de overheid, nu gepensioneerd, 70 jaar, getrouwd met Els, twee (adoptie)kinderen.