Het laatste nieuws:

HomeOproepenSport voor mensen met een amputatie: ervaringsdeskundigen gezocht!

Sport voor mensen met een amputatie: ervaringsdeskundigen gezocht!

Heb je een amputatie en/of reductiedefect aan één of meerdere ledematen en wil je meedenken over hoe we sporten en bewegen toegankelijker kunnen maken? Meld je dan aan voor de klankbordgroep!
Mensen met een beperking ervaren nog vaak obstakels, waardoor zij minder sporten en bewegen dan ze zouden willen. Verschillende partijen uit de overheid hebben een meerjarenplan opgesteld om dit te verbeteren. Onderzoeksbureau Mulier Instituut zal volgen hoe de uitvoering van dat plan verloopt. Daarbij horen ze graag de ervaringen van mensen met een beperking zélf.

Ze zoeken daarom mensen met een beperking die willen meedenken over het onderzoek én over de doelen uit het plan. Samen met andere ervaringsdeskundigen vorm je dan een klankbordgroep. De bijeenkomsten vinden dan in principe online plaats. Het aantal keer dat je dit jaar samenkomt staat ook nog niet vast: de onderzoekers bij Mulier Instituut bespreken eerst de wensen met jou als de ervaringsdeskundige zelf. Misschien wil je bijvoorbeeld maar één keer aanschuiven, of altijd. Of misschien wil je op een andere manier betrokken zijn bij het onderzoek. Je mag in ieder geval altijd zelf bepalen wat je qua eigen ervaring en kennis meeneemt (ook wanneer je niet sport!) en of je met de klankbordgroep wilt stoppen.

Is je interesse gewekt of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Chris Sparreboom, onderzoeker bij het Mulier Instituut, via c.sparreboom@mulierinstituut.nl.