Het laatste nieuws:

HomeErvaringsverhalenPietsje wandelt voor de vierde keer de Vierdaagse

Pietsje wandelt voor de vierde keer de Vierdaagse

18/07/2022
Om 7.00 uur ben ik op de trein gestapt samen met mijn zus, de treinrit heeft drie uurtjes geduurd. We hebben onderweg een erg mooi uitzicht gehad en dat was een goed begin voor onze dag. Om 10.00 uur zijn wij aangekomen. We zijn na aankomst naar mijn verblijfsplek toe gegaan om mijn bagage een plekje te geven bij de familie van der Meent. Hierna zijn wij onze startbandjes gaan halen bij de wedren, wat vrij soepel verliep. Hierna hebben wij wat gegeten bij Lillian van der Meent, zij had het eten al op tafel staan bij aankomst. Na het eten hebben wij de bagage van mijn zus bij haar eigen slaapplek neergelegd en zijn vanuit daar bij de wedren even wat drinken gaan halen. Door de hitte ben ik weer naar huis gegaan om mijn dag in rust te kunnen volbrengen, waarin mijn zus hetzelfde deed door naar haar eigen slaapplek te gaan.

19/07/2022
Vandaag zou de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen. Dit is niet doorgegaan vanwege de hitte, het was namelijk 40 graden.
Doordat de eerste dag is afgelast hebben wij samen wat rondgewandeld bij de wedren, hier een paar mensen gesproken, een paar kraampjes bekeken en een paar activiteiten bijgewoond. Door de hitte besloten we om weer terug te keren naar onze eigen adressen, zo konden wij onze rust nog nemen voor de tweede officiële wandeldag.

20/07/2022
Om 3.15 uur ging bij mij de wekker, ik heb even gegeten en mijn tassen klaargemaakt voor het wandelen. Lillian van der Meent heeft hierin alles goed voor mij verzorgd. Om 4.15 uur ben ik de deur uitgegaan waar mijn zus al op mij stond te wachten. Samen zijn wij rustig naar de start gegaan. Om 4.45 uur in de ochtend werd het teken gegeven dat wij mochten beginnen.
Tijdens de wandeltocht heb ik veel mensen ontmoet en veel mensen gesproken, het was een mooie dag. Desondanks was het toch erg warm wat de tocht zwaarder maakte. Ik heb mijn energie goed moeten verdelen over de dag wat nog wel een uitdaging was. Maar door de mentale support van de mensen om mij heen maakten wij met zijn allen de tocht haalbaar. Na een dag vol uitdagingen ben ik aangekomen om 2.15 uur in de middag. Na de tocht hebben wij ons gemeld. Hierbij wordt ons bandje gescand en staat er in het systeem dat wij binnen gekomen zijn. Ook kregen wij een nieuwe knipkaart voor de volgende dag.
Met een lekker glaasje koude cola die wij op de wedren gedronken hadden, konden wij ons lekker afkoelen. Na een half uur zijn we weer teruggegaan naar onze slaapplekken. Morgen weer een nieuwe dag.

21/07/2022
Vandaag ben ik om 4.15 uur wakker geworden en heb ik mijn ochtendroutine gedaan. Wij zijn vandaag om 5.45 gestart. De start ging erg goed aangezien er een grote menigte was. Om 7.00 uur begon het te regenen terwijl wij nog in Nijmegen waren, hiervoor hebben wij de regencape uit onze tassen moeten halen, wij hebben deze aangehouden voor een uurtje, hierna werd het weer droog. Helaas begon het rond de zeven heuvelen weer te regenen. In deze omgeving werd het voor mij erg zwaar, dit kwam door de regen en de harde wind, hierbij liep ik meer gefocust. Door de support en de aanmoediging van omstanders en wandelaars is het haalbaar geworden voor mij om de zeven heuvelen weer goed te volbrengen. Hierna rustig mijn energie opgeladen door wat versnaperingen aan de kant van de weg te kunnen krijgen, zo kon ik weer volop genieten van de inloop op het rode en witte dorp. Alles was in deze dorpen versierd door ballonnen hierbij het witte dorp in het wit en het rode dorp in het rood. Er speelt volop muziek samen met activiteiten. Dit hielp om de wandeling weer voor te zetten. Op naar de finish!
Het was erg gezellig, veel mensen ontmoet, vele verhalen gehoord en vele gesprekken gehad. De finish ging prima, we hebben ons weer uitgecheckt rond 3.15 uur. Na deze dag zijn we weer naar onze slaapplek gegaan. De kuiten deden aardig veel pijn van de inspanning.
Eenmaal aangekomen heb ik lekker kunnen douchen, en met een goede nachtrust ben ik klaar voor de laatste wandeldag.

22/07/2022
Vandaag ging om 3.15 uur de wekker. Ik heb alles reisvaardig gemaakt en hierna naar de start gegaan. Ik heb veel energie aangezien het de laatste dag is en dit altijd een bijzondere ervaring meebrengt. Wij zijn vandaag gestart om 4.45 uur. In het begin was er veel gezellige drukte, veel studenten die ons uitzwaaiden en veel muziek en feest. Iedereen wenste ons een fijne wandeling toe. De wandeling ging mooi voorspoedig, ook zou er vandaag beter weer zijn dan gisteren wat gelukkig ook zo was.
Om 12.00 uur ben ik aangekomen in Cuijk, er was een groot feest waarin mijn man en mijn dochter mij stonden op te wachten. Na een lange tocht is het fijn om toch herkenning te vinden en dit brengt toch wel veel emoties mee. Na een kleine stop van 10 minuten ben ik weer verdergegaan. Ik had nog ongeveer 15 kilometer te gaan.
De belevenis in deze laatste 15 km is onbeschrijflijk. Duizenden mensen die langs de wegen staan waarin velen de leukste kostuums aan hadden, stonden ons met liefde aan te moedigen. Overal muziek en bands die optraden. Aangezien mensen dit enthousiasme tonen en jou bijstaan door de laatste paar kilometers heen geeft dit jou als wandelaar veel energie en kracht om door te lopen –samen komen wij er wel-.
Ook heb ik een mooi interview gehad met Harm Edens. Dit werd uitgezonden op het vierdaagse journaal. Door alle vreugde, support en liefde zijn de laatste kilometers haalbaar geweest. Ze waren het zwaarste maar mooiste van allemaal.
Om 15.30 ben ik aangekomen. Ik heb mij uitgecheckt, mijn 4e speldje van het wandelen gekregen. De laatste dag was 42 km. We hebben het er weer opzitten. Tot volgend jaar!

Pietsje Hannema