Het laatste nieuws:

HomeOproepenGezocht: mensen met een bionische prothesehand

Gezocht: mensen met een bionische prothesehand

Wilt u een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke kennis over arm- en handprothesen? En bent u in het bezit van een zogenoemde bionische prothesehand? Dan zijn wij op zoek naar u!

Een ‘bionische’ prothesehand is een spiergestuurde/myoelektrische hand waarmee meerdere grepen gemaakt kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn de I-limb, be-bionic en VINCENT-hand. Een voordeel van deze handen is dat er meer grepen mogelijk zijn. Maar er zijn ook nadelen: ze worden ervaren als meer kwetsbaar, duurder en moeilijker om aan te sturen. Een meer simpele prothese zou voor sommige mensen ook aan hun wensen kunnen voldoen. Revalidatieteams hebben echter niet altijd genoeg informatie om samen met de patiënt te bepalen of een prothese van meerwaarde is. Ook is het voor revalidatieteams lastig te bepalen welke prothese het beste past bij de behoefte en wensen van de gebruiker. Daarom vergelijken wij de meer simpele prothesehand met de bionische prothesehand in een wetenschappelijk onderzoek.

Wij vragen deelnemers om twee keer naar het Universitair Medisch Centrum Groningen te komen voor het afnemen van testen en vragenlijsten. Als dank voor alle moeite, krijgen deelnemers €150,- in de vorm van VVV-bonnen en reiskostenvergoeding.

Bij interesse of vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met Nienke Kerver (n.kerver@umcg.nl; 06-25647671). Wij hopen van u te horen!