Het laatste nieuws:

HomeOproepenGezocht: Deelnemers voor onderzoek naar koker- en klikprothesen bij bovenbeenamputaties!

Gezocht: Deelnemers voor onderzoek naar koker- en klikprothesen bij bovenbeenamputaties!

Een relatief nieuwe ontwikkeling binnen de bovenbeenbeenprotheses is de ‘klik-prothese’. Dit wordt ook wel osseointegratie genoemd. Hierbij wordt een pin in het bovenbeen aangebracht, waarop vervolgens de prothese bevestigd kan worden. Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat mensen die veel problemen ervaren van hun kokerprothese, veel baat kunnen hebben bij een klik-prothese. Het is echter nog niet bekend of de klik-prothese ook gunstiger zou kunnen zijn voor mensen die hun kokerprothese zonder problemen dragen. Dit zou betekenen dat in de toekomst de beschikbaarheid/toegankelijkheid van de klik-prothese vergroot kan worden.

Onderzoek
Onderzoekers Vera Kooiman en Lisanne Haket van het Radboudumc kijken naar de uitvoering van dagelijkse activiteiten zoals lopen, traplopen en balans in mensen die goed kunnen lopen met een koker- of klik-prothese. Het onderzoek zal plaatsvinden op twee verschillende dagen: de eerste meetdag duurt ongeveer 3 uur, en de tweede meetdag duurt ongeveer 6 uur. Beide meetmomenten zullen in het Radboudumc te Nijmegen plaatvinden. De exacte data zullen uiteraard in overleg met u gepland worden.

Deelnemers gezocht
Voor dit onderzoek zijn we momenteel op zoek naar deelnemers met een kokerprothese. We zoeken mensen die 18 jaar of ouder zijn, meer dan twee jaar geleden een amputatie aan een bovenbeen hebben ondergaan en minimaal 1 km zonder loophulpmiddelen kunnen lopen.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek, of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met onderzoeker Vera Kooiman (vera.kooiman@radboudumc.nl).