Het laatste nieuws:

HomeOproepenDe WHEELS-leefstijlapp helpt u vitaal te blijven. Doe mee met het onderzoek!

De WHEELS-leefstijlapp helpt u vitaal te blijven. Doe mee met het onderzoek!

Wilt u vanuit huis een gezonde leefstijl kunnen behouden? Dit kan met behulp van een speciaal voor rolstoelgebruikers ontwikkelde app op uw telefoon, de WHEELS-leefstijlapp! U kunt meehelpen om deze app beschikbaar te maken voor iedere rolstoelgebruiker. De app biedt hulp bij het bevorderen van een gezonde leefstijl voor rolstoelgebruikers met een dwarslaesie of beenamputatie. Bart Duivenvoorden en Anna Spruit, studenten van de opleiding oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam doen onderzoek naar deze leefstijlapp.

Een gezonde leefstijl aannemen is niet altijd makkelijk, en toch heel belangrijk om op lange termijn vitaal te blijven. De WHEELS-leefstijlapp kan u hierbij helpen.

In de WHEELS-leefstijlapp worden bewegings-, ontspannings- en voedingsadviezen gegeven, die kunnen ondersteunen in uw revalidatieproces na een beenamputatie of dwarslaesie. Ook kunt u, met behulp van de app, doelen opstellen, eventueel samen met uw therapeut. Vervolgens kunnen jullie deze doelen gezamenlijk in de gaten houden om de gezonde leefstijl op peil houden. De leefstijlapp is gemaakt om vanuit huis de gezonde leefstijl in uw eigen woonomgeving te kunnen behouden.

De WHEELS-leefstijlapp is tot nu toe gebruikt door deelnemers aan de WHEELS-studie. De komende tijd wordt deze bruikbaar voor iedere rolstoelgebruiker met een beenamputatie of dwarslaesie.

Voor hun afstudeeronderzoek vragen de twee studenten u wat uw wensen en behoeften zijn rondom het gebruik van de WHEELS-leefstijlapp en waar rekening mee gehouden moet worden om de app duurzaam te kunnen gaan gebruiken. Deelnemen aan het onderzoek is gemakkelijk en kost maximaal een uur van uw tijd. Met uw informatie levert u een grote bijdrage en helpt u om uiteindelijk rolstoelgebruikers zo vitaal mogelijk te leven.

Praktische informatie

  • Kennis over de WHEELS-leefstijlapp is niet noodzakelijk om deel te nemen aan dit onderzoek.
  • Het interview vindt telefonisch of via videobellen (Whatsapp, Facetime, Skype) plaats.
  • Het interview duurt maximaal 60 minuten.
  • Interviews zullen in overleg met u plaatsvinden tussen 30 maart 2020 en 26 april 2020.
  • Wij gaan zorgvuldig met de uw gegevens om en we maken uw bijdrage anoniem.
  • Mocht u meer informatie willen over de WHEELS-leefstijlapp kunt u via de link een filmpje bekijken: https://www.hva.nl/subsites/nl/urban-vitality/projecten/kracht-van-sport/wheels.html?origin=ruiotwDNRJqRNUDn1kmcPQ

Graag horen wij via één van onderstaande mailadressen of u interesse heeft om deel te nemen aan ons onderzoek. U kunt ons natuurlijk ook bellen als u vragen heeft.

Bart Duivenvoorden en Anna Spruit

Contactgegevens:
                                                                                    Opdrachtgever afstudeeropdracht:
Bart Duivenvoorden                                     Anna Spruit                        Aline Broekema, Msc
Telefoonnummer: 0643910621                 0625321459                      0621157860
E-mail: Bart.duivenvoorden@hva.nl         Anna.spruit@hva.nl         A.broekema@hva.nl