Het laatste nieuws:

HomeEvenementenVernieuwde locatie Rijndam Orthopedietechniek

Vernieuwde locatie Rijndam Orthopedietechniek

Dinsdag 16 juni is in Rotterdam de oplevering van de verbouwing bij Rijndam Orthopedietechniek gevierd. Een mooie bekroning op het vijfjarig jubileum van deze orthopedisch instrumentmakers. De vestiging heeft, binnen Rijndam Revalidatie locatie Westersingel, 175 m2 aan extra benodigde ruimte erbij gekregen. De vernieuwde locatie is door de twee Raden van Bestuur op ludieke en feestelijke wijze geopend. 

Verbouwing

Edwin Verbrugge, teamleider bij Rijndam Orthopedietechniek vertelt trots: “Ik ben heel blij dat de verbouwing in deze bizarre tijden doorgang kon vinden. Architect Maarten Laout maakte samen met ons een mooi verbouwingsplan, waarbij we in slechts 10 weken tijd onze ruimte en capaciteit aangepast hebben binnen het bestaande gebouw.” Met de extra 175 m2 beschikt Rijndam Orthopedietechniek nu over ruim voldoende paskamers en is de werkplaats fors vergroot met extra werkbanken en meer productiecapaciteit. Samen met Rijndam Revalidatie is bovendien een speciale ruimte voor digitale gangbeeldanalyse gerealiseerd om de loopbewegingen van patiënten in beeld te brengen.

Opening

De vernieuwde locatie is feestelijk geopend door Bertjo Renzenbrink, bestuurder van Rijndam waarbinnen Orthopedietechniek gevestigd is, en door Rob Beuse en Jan-Willem Meijer,  bestuurders van De Hoogstraat Revalidatie waarvan Orthopedietechniek een onderdeel is. Tijdens de openingshandeling knipten de besturen ieder een ‘papieren deur’ op 1,5 meter afstand open, waarna zij samen kwamen met de medewerkers van Orthopedietechniek in de nieuwe werkplaats. De bestuurders gaven unaniem aan: “De zorg en techniek hebben elkaar keihard nodig en dus wil je dicht bij elkaar zitten. Wij zijn er trots op dat we dit gezamenlijk met zo’n mooie locatie bereikt hebben”.

 

Vijfjarig jubileum
Rijndam Orthopedietechniek is in 2015 gestart en inmiddels gegroeid tot een orthopedische instrumentmakerij met 16 gedreven instrumentmakers, technici en administratief medewerkers. Patiënten kunnen bij hen terecht voor arm- en beenprothesen en verschillende soorten orthesen (spalken en braces). De vernieuwde locatie biedt voor nu en de toekomst genoeg ruimte voor de groeiende organisatie en de toenemende vraag naar orthopedische dienstverlening.