Het laatste nieuws:

HomeGeen categorieLastige verpakkingen

Lastige verpakkingen

Ik ben Manou Reintjens en studeer Food innovation – packaging & design aan de HAS hogeschool in Den Bosch. Vorige week ben ik begonnen met mijn afstudeerproject waarin ik een innovatieve voedsel/drankenverpakking ga bedenken en maken. Tijdens het brainstormen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik aan de slag wil met het bedenken van een aanpassing en/ of geheel nieuwe verpakking waarmee een behoefte vervuld wordt voor mensen die bepaalde verpakkingen vermijden, omdat zij deze niet kunnen openen/sluiten. Hierbij denk ik aan mensen met een amputatie en/of aangeboren reductie van een ledemaat, maar ook aan mensen met reuma of Parkinson.

Zelf heb ik geen idee of deze doelgroepen last van of moeite hebben met bepaalde verpakkingen openmaken/sluiten en of hier überhaupt wel vraag naar is. Ik zou heel graag wat meer te weten willen komen over het leven met een amputatie en erachter willen komen of ik een onderdeel en/of geheel nieuwe verpakking kan maken voor een product, waardoor bepaalde handelingen makkelijker zouden zijn en iedereen deze zonder moeite kan gebruiken.
Mijn vraag is of er mensen zijn die openstaan voor een gesprek interview met mij om mij te helpen meer inzicht te krijgen in hun leven en welke voedsel/drankenverpakkingen zij uit te weg gaan en waarom.
Ik ben te benaderen op: