Het laatste nieuws:

HomeEvenementen30 januari: Kick-off amputatievoetbal in Amsterdam-Noord

30 januari: Kick-off amputatievoetbal in Amsterdam-Noord

Op zondag 30 januari vindt de kick-off plaats van het amputatievoetbal in Amsterdam-Noord. Dit is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Amputatie voetbal en Sportclub Only Friends!

Als je een been of een arm mist en voetballen toch je passie is, dan biedt amputatievoetbal je de mogelijkheid om daar actief mee aan de slag te gaan, wanneer je in het reguliere voetbal niet aan de bak komt. De veldspelers beschikken over één been en waar zij in het dagelijks leven veelal gebruik maken van een prothese, wordt bij het voetballen gebruik gemaakt van twee krukken. En de keepers beschikken over één arm en verdedigen zonder hun eventuele prothese het doel. Omdat vooral de veldspelers op hun krukken veel energie gebruiken, is de wedstrijdduur beperkt tot 2×25 minuten. Op het kleinere veld (60x40m) strijden twee teams van zes veldspelers en een keeper tegen elkaar, zonder buitenspelregel en met een inrol i.p.v. een inworp. Ondanks het iets kleinere doel (5x2m) vallen er veelvuldig fraaie treffers te bewonderen.Oprichter Dennis Gebbink is blij met de samenwerking en wil heel graag ook deze prachtige voetballers opnemen in Sportclub Only Friends. De randvoorwaarden voor de voetballers zijn meer dan prima. Er zal structureel getraind worden op de thuisbasis: het prachtige Friendship Sports Centre. Waar de trainingen en wedstrijden plaatsvinden op een prachtig kunstgrasveld. Extra bijzonder en mooi is dat alle voetballers van Only Friends spelen in het Ajax tenue. Medio 2016 is dit tot stand gekomen door een samenwerking en officiële verbintenis.

Kick-off zondag 30 januari: open training van 11.30 tot 13.00 uur op het Friendship Sports Centre.
Zondag 30 januari zal het Nederlands Amputatie team een open training houden op het Friendship Sports Centre. Samen met het Ajax|Only Friends selectieteam. Dit unieke team speelt met zijn lichtgehandicapte spelers in de valide KNVB-competitie. Wil je meedoen? Ben je van harte welkom! Meld je aan via info@onlyfriends.nl of via Dennis Gebbink 06 21 53 44 64.
Locatie: Friendship Sports Centre, Beemsterstraat 652, 1027 ED Amsterdam