Het laatste nieuws:

HomeEvenementenZeilclinic op de Loosdrechtse Plassen

Zeilclinic op de Loosdrechtse Plassen

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april a.s. wordt weer een zeilclinic georganiseerd op het Robinson Crusoe-eiland op de Loosdrechtse Plassen. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting De Benen Nemen en KorterMaarKrachtig. Je kunt vrijdag nachtzeilen en zaterdag kun je kennismaken met allerlei zeiltechnieken. Alle activiteiten worden begeleid door zeer professionele instructeurs. Je kunt je alleen nog maar inschrijven voor de zaterdag, want de vrijdag is al helemaal volgeboekt. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen!

Je kunt je inschrijven door een e-mail te sturen naar clinic@dennisvanderzeijden.nl. Vermeld je naam, adres gegevens en je fysieke beperking. Geef aan dat het om de Zeil Clinic gaat.
Verdere informatie is te vinden op www.sailwise.nl

Robinson Crusoe
Midden in de Loosdrechtse Plassen bevindt zich het unieke watersporteiland Robinson Crusoe. Een toegankelijk watersportcentrum, waar je kennis gaat  maken met alle vormen van watersport, zoals zeilen, kanoën en waterskiën.

Uniek watersportcentrum

De verblijfsaccommodatie op het watersporteiland Robinson Crusoe is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. De een-, twee- en vierpersoonskamers hebben in hoogte verstelbare bedden. Alle sanitaire voorzieningen zijn uitgerust met de nodige aanpassingen, zoals een douchebrancard, een in hoogte verstelbaar toilet en een verrijdbare tillift. De accommodatie heeft bovendien een professionele keuken, een verblijfsruimte met gezellige haardkachel én een groot terras met een prachtig uitzicht over de Loosdrechtse Plassen. Daarnaast is er een sportveld en een eigen haventje.

Wij zorgen voor jouw veiligheid

Veiligheid en kwaliteit staat bij SailWise (de organisatie die dit samen met ons regelt) hoog in het vaandel. We nemen daarom verschillende voorzorgsmaatregelen om jouw veiligheid bij de watersportactiviteiten op Robinson Crusoe zo goed mogelijk te garanderen. Onze ervaren instructeurs geven je een-op-een uitleg over de zeilhandelingen aan boord. Daarnaast zijn er voldoende zwemvesten, kanovesten en reddingsboeien. Ook is er een snelle motorboot. In de verblijfsaccommodatie is een brandmeldingsinstallatie aanwezig.

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'. Sinds begin 2018 beheer ik de website van KMK.