Het laatste nieuws:

HomeEvenementenWSV Maurik organiseert op zondag 5 augustus voor de tiende keer de handidag

WSV Maurik organiseert op zondag 5 augustus voor de tiende keer de handidag

Op zondag 5 augustus organiseert WSV Maurik met een enthousiast team van 25 vrijwilligers voor de tiende keer een waterskidag voor mensen met een lichamelijke beperking. De Handidag is in principe een dagvullend programma waarbij ruimte voor twee skibeurten is, één ‘s morgens en één in de middag.

Tussen de skibeurten door kan men op het gezellig overdekte terras onder het genot van een hapje en drankje elkaars ervaringen horen en elkaar aanmoedigen. Het gehele terrein is rolstoeltoegankelijk. WSV Maurik beschikt over een gehandicaptendouche en -toilet én een rolstoeltraplift naar het strand met de startsteigers.

De vrijwilligers van WSV Maurik weten hoe zij met mensen met een beperking om moeten gaan. Eenmaal omgekleed op het startsteiger krijgt de deelnemer van onze bootbestuurder en waterski-instructeur instructies waarbij de lichamelijke mogelijkheden besproken worden. De waterski-instructeur gaat mee het water in en helpt bij het starten. Onze waterski-instructeurs zijn allemaal ervaren waterskiers. Er is aangepast waterskimateriaal aanwezig en een rescueboot vaart op kleine afstand mee. Tijdens het waterskiën is het dragen van een wetsuit en zwemvest verplicht. Die zijn op de vereniging aanwezig.

We starten om 10:00 uur daarom is het van belang dat de eerste deelnemers om 09:30 uur aanwezig zijn. Er wordt met twee boten gevaren, om 10:00 starten we dus met twee deelnemers. Een skibeurt duurt ongeveer 15 minuten.

Kenmerkend van de Handidag is de ongedwongen sfeer, we maken dan ook geen startrooster, we willen dat graag aan de deelnemers overlaten. Onze gastvrouw houdt de hele dag het schema in de gaten en gaat op het terras rond of een van de deelnemers zich voor de volgende skironde wil gaan omkleden.

Optioneel is om samen met alle vrijwilligers de dag met een gezellige barbecue af te sluiten waarbij uiteraard ook de begeleider, familie of kennissen welkom zijn. Met de barbecue wordt om 17:00 à 18:00 uur begonnen. Het terras en clubhuis zullen de gehele avond open zijn.
De prijs voor een skibeurt is 8,00 euro. De BBQ kost 12,00 euro exclusief drankjes.

De kosten van deze dag kunnen laag gehouden worden dankzij een bijdrage van Fonds Gehandicaptensport, Dubbelman Container Transporten en Rabobank West Betuwe.

Zwemkleding, een handdoek en eventueel een vest is die dag handig om mee te nemen.
Op Youtube staat van de handidag een leuk filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=i7kXMvhOM9k
Meer informatie is op Facebook en de website van WSV Maurik www.wsvmaurik.nl te vinden alwaar ook ingeschreven kan worden.

Voor verdere vragen of info kunt u contact opnemen met de organisator, Ton van der Giessen tonvandergiessen@gmail.com, telefoon 06-53145858.