Het laatste nieuws:

HomeErvaringsverhalenVoetballen met een amputatie: dóen!

Voetballen met een amputatie: dóen!

Voetbal is in Nederland de grootste sport die er is. Maar hoe moet het nou als je door een ziekte, ongeluk of aangeboren afwijking een (deel van een) ledemaat mist? Is er dan voor jou als voetballer nog wel de mogelijkheid om te voetballen? De KNVB en de Stichting Amputatievoetbal Nederland vinden van wel.

Een wedstrijd wordt gespeeld door twee teams van zeven spelers, waar de keeper onderdeel van uitmaakt. Een veldspeler mist (een deel van) een been en beweegt zich voort op krukken. Een keeper mist (een deel van) een arm en blijft in zijn doelgebied. Om de wedstrijd eerlijk te laten verlopen zijn de spelers alleen geoorloofd hun goedwerkende ledenmaten te gebruiken. Als veldspeler mag je de krukken alleen gebruiken om je voort te bewegen. Er worden twee helften gespeeld van 25 minuten en de teams mogen onbeperkt wisselen.

 

 

Amputatievoetbal wordt internationaal beoefend, zo worden er EK ’s en WK ’s gespeeld. Er bestaat in Nederland nog geen officiële competitie voor amputatievoetbal, maar er wordt in Utrecht al wel wekelijks getraind. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor amputatievoetbal? Neem contact op met de Adri van Ingen van de Stichting Amputatievoetbal Nederland: info@amputatievoetbal.nl.

 

Bron: KNVB-website