Het laatste nieuws:

HomeArtikelenSledgehockey

Sledgehockey

Sledgehockey is ijshockey, maar dan zittend op een slee (‘sledge’). De speler beweegt zich voort met behulp van de sticks. Het ene uiteinde heeft spikes, voor het afzetten, het andere eind heeft een blad om mee te schieten. De spelregels zijn gelijk aan de regels van ijshockey.

Het leuke van deze sport is dat niet alleen sporters met een lichamelijke beperking mee kunnen doen, mits zij over een armfunctie beschikken, maar ook sporters zonder beperking. Iemand die niet zelfstandig kan schaatsen kan bijv. ook meedoen, zolang de armfunctie maar voldoende is om zich met de sticks te kunnen voortbewegen en om de puck te spelen.

Ofwel Sledgehockey bij de Dordrecht Lions.

http://dordrechtlions.nl/over-de-lions/sledgehockey

 

De Sledgehockey vereniging Amsterdam Huskies is in September 1996 opgericht en aangesloten bij de GSN, de Gehandicapten Sport Nederland en de N.IJ.B, de Nederlandse IJshockeybond. De Huskies zijn ontstaan uit de behoefte om mensen met een fysieke beperking een sportieve plek op het ijs te bieden. De Amsterdam Huskies zijn een gemengde sportvereniging, waar zowel mannen, vrouwen & jeugd, en valide en invalide sporters hun ei kwijt kunnen. Sledgehockeyers moeten over een redelijke bovenarmfunctie beschikken. In de praktijk blijken de Amsterdam Huskies plaats te bieden aan sporters met bijvoorbeeld: spina bifida, spasticiteit, een spierziekte, een dwarsleasie, een amputatie.

Amsterdam Huskies

http://www.amsterdamhuskies.nl/

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet