Het laatste nieuws:

HomeErvaringsverhalenRolstoel rugby

Rolstoel rugby

De Amsterdam Terminators is ‘s lands oudste rolstoelrugbyteam. Rolstoelrugby is een ruige, dynamische sport die beoefend wordt door sporters met een beperking aan vier ledematen. Aanvankelijk waren dit vooral mensen met een hoge dwarslaesie, maar naarmate de sport meer bekendheid krijgt (wheelchair rugby van Londen 2012 was na het atletiek- en zwemonderdeel de best bekeken sport) komen er ook atleten met een andere diagnostische achtergrond bij.

Een van deze groepen zijn sporters waarbij meerdere ledematen geamputeerd moesten worden (bijv. vingers + benen) of met een aangeboren reductie van een ledemaat. Een voorbeeld hiervan zijn Jim Roberts en Aaron Phipps, sterspelers van het nationale team van Groot-Brittanië.

Wij zouden graag onze sport onder de aandacht willen brengen bij mensen met een amputatie die op zoek zijn naar een nieuwe sportieve uitdaging.

Op http://www.youtube.com/watch?v=6AVaVvqb528 en http://www.youtube.com/watch?v=utX-V3FrqgA zijn er wat filmpjes te vinden die een indruk van de sport geven. Daarnaast hebben wij een Facebookpagina waar meer info over de club te vinden is.
Met vriendelijke groet,

Reda Haouam
Team captain

Amsterdam Terminators 
Wheelchair Rugby vereniging
+31 (0)6 46 348 738
info@amsterdamterminators.nl

 

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet