Het laatste nieuws:

HomeEvenementenRijndam Racers winnen voor het derde jaar op rij de HandbikeBattle

Rijndam Racers winnen voor het derde jaar op rij de HandbikeBattle

Afgelopen donderdag hebben de Rijndam Racers – het handbiketeam van Rijndam Revalidatie – voor de derde keer op rij de HandbikeBattle gewonnen. Het Rotterdamse team, bestaande uit een gemotiveerde groep handbikers met een lichamelijke beperking, beklom succesvol de Kaunertaler Gletscherstraße in Oostenrijk en ging daarmee de strijd aan met andere revalidatiecentra.

Op volle kracht naar boven

Tijdens de zevende editie van de HandbikeBattle hebben de Rijndam Racers de eerste plek bemachtigd met het volledige team. Hiermee hebben de Rijndam Racers zichzelf ook dit jaar weer van hun beste kant laten zien en nemen zij wederom vol trots de beker mee naar Rotterdam. De teamleden kijken terug op een ontzettend mooie dag waarop zij op volle kracht naar boven zijn gereden en alles hebben gegeven. ‘’De ontlading bij de finish was mooi, emotioneel en onvergetelijk.’’

Individuele prijzen

Naast de teamprijs zijn er ook individuele prijzen gewonnen. Wouter Huizer won in klasse H4 de derde prijs, teamcaptain John Jongeneel werd 2e in dezelfde klasse. Robert van der Hoek, Rijndam Racer in 2018 en dit jaar individueel deelnemer, ging naar huis met de eerste prijs in klasse H3.

Lucinda Brand mee als buddy

Om het team extra kracht te geven, sloot Lucinda Brand – wielrenster en ambassadrice van de Rijndam Racers – zich vlak voor de start als verrassing aan bij het team. De handbikers en hun buddy’s hebben de 21 kilometer lange rit met bijna 1.200 hoogtemeters en hellingen tot 11 procent volbracht. Het team heeft na maanden van voorbereiding het doel om de Kaunertaler Gletscherstraße te beklimmen behaald. Missie geslaagd!

HandbikeBattle

De HandbikeBattle vindt jaarlijks plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk). Ruim 100 sporters met een lichamelijke beperking gaan in een vast-frame handbike – en dus volledig op armkracht – de berg op. De teams bestaan veelal uit mensen die nog revalideren of hun revalidatie recent hebben afgerond. Het doel van de Rijndam Racers is om door deelname aan de HandbikeBattle meer bekendheid te geven aan handbiken met een dwarslaesie/amputatie.  Meer informatie over de Rijndam Racers is te vinden op de website: www.rijndamracers.nl of Twitter en Facebook.