Het laatste nieuws:

HomeEvenementenProthesegebruikersdag bij Heckert & Van Lierop uitstekend verlopen!

Prothesegebruikersdag bij Heckert & Van Lierop uitstekend verlopen!

Op 26 oktober jl. organiseerde Heckert & Van Lierop, in samenwerking met KorterMaarKrachtig, voor de vierde keer de prothesegebruikersdag in Eindhoven. Beide organisaties zijn enthousiast over deze samenwerking, omdat op deze manier een brug geslagen wordt tussen zorgprofessionals op prothesegebied en de eindgebruikers.

Na het ontvangst met een lekkere kop koffie van onze barista hebben wij plaats genomen in de werkplaats waar het programma gepland stond. De werkplaats was voor deze gelegenheid omgetoverd tot de presentatieruimte. Na een korte introductie over Heckert & van Lierop zijn wij  gestart met het programma.

Tom Bernard was de eerste gastspreker namens Otto Bock. Hij gaf een presentatie over het energieverbruik van je prothese bij het lopen en dagelijkse handelingen en op welke wijze dit aangepast kan worden door je instrumentmaker. Je stabiliteit kan namelijk verminderen naarmate je de prothese-energie zuiniger instelt.

Marcel Waltman van Össur was onze tweede gastspreker. Hij heeft de theorie uitgelegd van het maken van een koker op de ‘direct socket’ manier. Deze techniek is zeer effectief en snel. Mensen kunnen met deze methode binnen twee uur een nieuwe prothesekoker hebben en weer op weg zijn!

Tijdens de koffiepauze die hierna volgde was er ook de gelegenheid om de stands van de aanwezige leveranciers van Heckert & van Lierop te bezoeken en vragen te stellen. KorterMaarKrachtig had een mooie stand ingericht om prothesegebruikers te informeren over de voordelen van hun organisatie en het belang van de vereniging. Tijdens deze pauze kwamen de prothesegebruikers met elkaar in contact om op deze manier ook ervaringen te delen. Een mooi voorbeeld was onze gast die vorig jaar op onze prothesegebruikersdag van een andere prothesegebruiker had gehoord hoe zijn fiets aangepast kon worden voor het fietsen met een prothese. Hij kwam dit jaar vertellen dat hij al een half jaar met veel plezier weer op de fiets zit en vele kilometers heeft gereden!

Na de pauze zijn onze collega’s van Heckert & van Lierop gestart met een live demonstratie van het ‘direct socket’ systeem van Össur. Tijdens het proces werd stap voor stap uitleg gegeven hoe een prothesekoker gemaakt werd. Ook konden mensen in de zaal direct vragen stellen. Alles was live te volgen op het grote scherm in de werkplaats, zodat ook de mensen achterin de zaal het goed konden zien. Wij hebben hier veel complimenten over mogen ontvangen. Veel prothesegebruikers dragen een koker, maar het vervaardigingsproces hadden veel mensen nog nooit gezien.

Rob van Es van de firma Loth Fabenim was onze derde gastspreker. Rob gaf uitleg over de verschillende mogelijkheden van Alleles covers over beenprothesen heen. Hij kon ons mooie voorbeelden laten zien en zo een interactieve discussie op gang brengen.

Mike Koolhaas van de firma ‘Ortho Europe’ sloot de bijeenkomst met zijn presentatie af. Mike liet in zijn presentatie de verschillende liner-soorten zien en hoe de maatwerkliners worden gemaakt. Een veel voorkomend probleem is het zweten en hier presenteerde hij de oplossing voor.

We hebben deze ochtend afgesloten met een heerlijke lunch, waarbij er enthousiast nagepraat  werd over de verschillende onderwerpen die de revue gepasseerd waren. Het team van Heckert & van Lierop vond het weer een zeer geslaagde ochtend en kijkt uit naar de editie van volgend jaar!

Inge Hartzuiker, orthopedisch technoloog bij Heckert & Van Lierop, 088-2200888