Het laatste nieuws:

HomeEvenementenParalympische winterspelen

Paralympische winterspelen

In het Zuid-Koreaanse PyeongChang worden van 8 tot en met 18 maart de twaalfde Paralympische Winterspelen gehouden. Op het programma staan zes sporten: alpineskiën, biatlon, langlaufen, sledgehockey, rolstoelcurling en snowboarden. Nederland vaardigt tien sporters af naar de Paralympische Winterspelen.

Dat is een record. Snowboardster Bibian Mentel, die december vorig jaar nog een zware operatie onderging, is ook weer van de partij. Zij won vier jaar geleden in Sotsji de gouden medaille op de crosswedstrijd. Oud-rolstoeltennisster Esther Vergeer maakt dit jaar haar debuut als chef de mission. “Ik ben ongelooflijk trots op deze ploeg”, zei Esther tijdens de teampresentatie op Papendal. “Ik hoop op een aantal mooie medailles. Ik geloof in deze sporters!”

De Nederlandse deelnemers doen mee in twee disciplines: paraskiën en parasnowboard. De paraskiërs zijn: Linda van Impelen, Anna Jochemsen, Jeroen Kampschreur, Niels de Langen en Jeffrey Stuut. De parasnowboarders zijn: Renske van Beek, Lisa Bunschoten, Enya van Egmond, Bibian Mentel en Chris Vos. We wensen hen allemaal veel succes!

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'. Sinds begin 2018 beheer ik de website van KMK.