Het laatste nieuws:

HomeEvenementenParalympisch handbiker traint met Rijndam Racers

Paralympisch handbiker traint met Rijndam Racers

Rijndam Racers, het handbiketeam van Rijndam Revalidatie, maakt zich op voor de HandbikeBattle op 14 juni 2018 in Oostenrijk. Het Rotterdamse team, vorig jaar winnaar, bestaat nu uit zes debutanten. Deze oud-revalidanten van Rijndam staan dus een flinke uitdaging te wachten. Jetze Plat, paralympisch handbiker, traint binnenkort mee.

Op woensdag 18 april traint Jetze Plat, trotse bezitter van een gouden medaille, mee met de Rijndam Racers op een van de wekelijkse trainingsavonden. Het team traint elke woensdagavond samen met de Rotterdamse wielervereniging RWC Ahoy. Teamcaptain John Jongeneel: “We zijn ontzettend blij dat topsporters zoals Jetze Plat, maar ook wielrenster Lucinda Brand, betrokken zijn bij ons team. Het is mooi om te zien dat de handbikesport leeft en we hopelijk nog meer revalidanten kunnen enthousiasmeren!”

HandbikeBattle

De HandbikeBattle is een twintig kilometer lange rit door de Oostenrijkse Alpen met bijna 1.000 hoogtemeters en hellingen tot 11 procent, waarin teams van diverse revalidatiecentra tegen elkaar strijden. De teams bestaan uit mensen met een lichamelijke beperking die met een vast-frame handbike en dus volledig op armkracht fietsen. Rijndam Racers nemen deel aan de HandbikeBattle om aandacht te vragen voor sporten met een beperking, zoals dwarslaesie. Door sponsoring halen zij geld op voor een nieuwe handbike, zodat ook anderen de handbikesport kunnen beoefenen.

V.l.n.r.: Jetze Plat, Lucinda Brand en John Jongeneel

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'. Sinds begin 2018 beheer ik de website van KMK.