Het laatste nieuws:

HomeOproepenOproep: wie wil meewerken met het verbeteren van onderarmprothesen?

Oproep: wie wil meewerken met het verbeteren van onderarmprothesen?

Drie masterstudenten van de opleiding Biomedical Engineering van de TU Delft zijn bezig met het opnieuw ontwerpen van een onderarmprothese. Het gaat daarbij om een prothese voor mensen met een geamputeerde arm of een korte onderarm die nog beschikking over een elleboogsturing. Zij willen graag in contact komen met ervaringsdeskundigen. Hieronder vertellen zij iets over het project.

“In ons project ligt de focus op het ontkoppelen van de elleboogbeweging en de grijpbeweging waarvan in de huidige prothese gebruik wordt gemaakt. Op dit moment zijn wij bezig met het in kaart brengen van de taken die de prothese moet kunnen vervullen. De experts op dit gebied zijn uiteraard de gebruikers zelf. Om het beste inzicht te krijgen in de behoeften en ervaring van deze doelgroep, willen wij graag in contact komen met iemand die op dit moment in het bezit is van een onderarmprothese, of deze wenst, en geïnteresseerd is in de medewerking in dit project. Met zijn/haar ervaring zouden wij graag gedurende het project willen samenwerken om zo tot een optimaal nieuw ontwerp te komen. Het lijkt ons fantastisch als we samen met deze expert gepersonaliseerde prototypes kunnen ontwikkelen en verbeteren met de hulp van zijn/haar feedback.”

Geïnteresseerden kunnen op deze site meer informatie vinden. Of je kunt contact opnemen met Eva Galjee, engaljee@gmail.com.
Werking van een armprothese met elleboogsturing

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'. Sinds begin 2018 beheer ik de website van KMK.