Het laatste nieuws:

HomeOproepenOproep: vragenlijst over de juiste bovenarmfitting

Oproep: vragenlijst over de juiste bovenarmfitting

Enkele studenten van de TU-Delft zijn bezig om te onderzoeken welke problemen er bestaan met bovenarmfittingen. Zij willen ook proberen die problemen op te lossen. Daarvoor hebben zij de hulp van KMK-leden nodig. Hieronder leggen zij hun project uit en kunt u een vragenlijst invullen.

Innovatie in de zorg is een hot topic. Maar er zijn nog veel hulpmiddelen die worden gebruikt en niet (meer) voldoen aan de eisen en wensen van de gebruikers. Studententeams van de TU-Delft, afdeling Biomedical Engineering, worden ingezet om deze ‘slechte’ hulpmiddelen op te sporen en de problemen hiermee te verhelpen of het hulpmiddel zelfs van grond af aan te herontwikkelen.
Wij, een van deze enthousiaste teams, zijn bezig met de herontwikkeling van het hulpmiddel dat de prothese boven de elleboog bevestigt aan het lichaam. De huidige  bevestiging van deze bovenarmprothese bestaat uit de combinatie van sok en koker, maar dit laat op het gebied van het comfort veel te wensen over. Het probleem wat steeds opnieuw naar voren lijkt te komen is de warme en het zweten door het dragen van deze voorziening. Dit is precies waar wij dit hulpmiddel willen gaan tackelen.

Daarom is onze vraag aan u, de expert en gebruiker, wat de algemene of minimale functies zijn die u verwacht van de prothese. Wat zijn op dit moment de tekortkomingen van uw prothese en welke daarvan wegen het zwaarst?
Uw mening als gebruiker helpt bij het ontwikkelen van een nieuwe, verbeterde, oplossing.
Wilt u onderstaande -anonieme- vragenlijst invullen en uw gebruikerservaringen met ons delen?

-team Project Fitting T(rans)H(umeral)
fittingth@gmail.com

Onze vragenlijst: https://goo.gl/forms/EGDmS3PqBFvwKaIb2

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'. Sinds begin 2018 beheer ik de website van KMK.