Het laatste nieuws:

HomeOproepenOproep: 3D-Printen van stompkokers voor arm- en handprothesen

Oproep: 3D-Printen van stompkokers voor arm- en handprothesen

Juan Cuellar is PhD-student bij Biomechanical Engineering aan de TU Delft. Hij is bezig met meen onderzoek naar het 3D-printen van stompkokers voor arm- en handprothesen. Juan vraagt de hulp van de KMK-leden voor het testen van zijn ontwerp.
Met recente scanapparaten is het mogelijk geworden om digitale modellen te maken van de stomp van mensen die geamputeerd zijn. Door deze scans in de computer te verwerken kan een gepersonaliseerd ontwerp voor een prothese gemaakt worden. Dit ontwerp kan gefabriceerd worden met een 3D-printer waardoor de productiekosten laag gehouden kunnen worden. Door deze oplossing kunnen mensen die een prothese nodig hebben zeer laagdrempelig een gepersonaliseerd ontwerp krijgen, zonder een expert nodig te hebben. (*)

Tijdens dit onderzoek laten we een scan van de arm maken voor het 3D-model. Daarna zullen wij een gepersonaliseerde prothese fabriceren, en u vragen om ons op de TU Delft te bezoeken om de prothese te passen. Ten slotte verzoeken we u een aantal vragen te beantwoorden over de mate van comfort tijdens het gebruik van de prothese.

Selectie van deelnemers
We nodigen deelnemers uit die een korte bovenste extremiteit hebben (tussen de pols en de elleboog).

Procesbeschrijving
We vragen u plaats te nemen in het midden van onze 3D-lichaamsscanner, met uw geamputeerde arm in een bocht van 90 graden. Let er op dat deze niet bedekt is door kleding. Als de scanner start zullen er lichtjes gaan branden, waarna u verzocht wordt niet meer te bewegen. Het scannen duurt ongeveer 10 seconden.

Nadat de scan compleet is, duurt het nog ongeveer een minuut voordat het 3D-model klaar is. Wij produceren een gepersonaliseerde socket/stompkoker gebaseerd op het digitale model van uw arm, dit zal ongeveer 1-2 weken in beslag nemen. Daarna vragen we u terug te komen om hem te passen. Tijdens dit laatste bezoek zullen we vragen stellen over de ervaring en het comfort van deze socket.

Duur
Het hele proces neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

Bijwerkingen
Er zijn geen bijwerkingen voor de deelnemers.

Risico’s
Er zijn geen gezondheidsrisico’s voor deelname. De persoonlijke data zal niet gepubliceerd of openbaar gemaakt worden. Tijdens het scannen kan normale kleding gedragen worden. De 3D-modellen van de deelnemers zullen veilig bewaard worden en alleen foto’s van de arm van de deelnemers zullen gepubliceerd worden. U kunt verzoeken om de modellen te laten vernietigen.

Vertrouwelijkheid
De informatie die wij verzamelen met dit onderzoek wordt vertrouwelijk bewaard. Verdere persoonlijke informatie die verzameld wordt zal alleen door de onderzoekers in te zien zijn. De enige foto’s die gepubliceerd zullen worden zijn degene met enkel de arm erop. De 3D-data kan anoniem opgeslagen worden voor eventueel vervolgonderzoek.

Terugtrekken
Het is op ieder moment mogelijk om u terug te trekken uit dit onderzoek.

Reiskosten
Als u deelneemt aan dit onderzoek is het mogelijk om uw reis naar de TU Delft vergoed te krijgen.

Contactpersoon
Als u verder nog vragen heeft kunt u contact opnemen met  Juan Cuellar, +31682125797, J.S.CuellarLopez@tudelft.nl

(*) Meer informatie over dit project is te vinden op: https://www.tudelft.nl/global/stories/access-to-prosthetics-thanks-to-3d-printing-and-a-smartphone-app/.