Het laatste nieuws:

Open brief

Waarom ik niet meer naar de wereld draait door kijk, nooit in dat programma zou willen zitten:

Gisteren even gekeken naar DWDD, met een kritische kijk op het programma.

Megalomane Matthijs van Nieuwkerk, toonde voor de 6e (of is het 10e?) keer het filmpje van de op hol geslagen zogenaamde kunstarm, duidelijk fake, een hoax.

Dit keer zat Matthijs zich tevens suf te lachen om het thema fantoompijn.

Nu kan ik zelf als geamputeerde daar goed tegen, zal nooit ten strijde gaan tegen artistieke vrijheid om dat filmpje te verbieden, ofwel, ga nooit in de verdediging.

Echter, vanuit mijn revalidatieverleden, ken ik als geen ander de pijn en verdriet waar je als kind doorheen gaat bij verlies arm of been, laat staan het intense trauma waar je de rest van je leven mee moet leren omgaan.

Ik, maar ook anderen, trachten door uitleg inzake mijn prothese anderen te helpen, die op dit moment weer verder moeten, door te laten zien, ondanks je handicap, is er nog steeds veel mogelijk.

In oorlogsgebieden verliezen mensen (vaak kinderen) armen en benen (landmijnen etc.), en mijnheer van Nieuwkerk is toch zogenaamd zo begaan met de vluchtelingen?…..

Nu (terecht) racistische grappen in DWDD niet meer mogen, en de zwartepietendiscussie op zijn eind liep,zijn in DWDD mensen met down syndroom, gehandicapten , mensen met overgewicht, en geamputeerden aan de beurt, middels zogenaamde leuke filmpjes, en versprekingen gedaan door mensen met een beperking.

Het misselijkmakende neertrappen van mensen die zich niet (althans, nog niet) kunnen verdedigen, en dat alles voor de kijkcijfers en de bankrekening van Matthijs.

Trouwens,was Matthijs weleens in een vluchtelingenkamp?, ik denk het niet, stel je voor dat zijn mooie glimmende dure schoenen vies zouden worden…

DWDD…..? sommige mensen hebben het nodig anderen neer te trappen, om zelf overeind te blijven…

Ik heb geleerd, met vallen en opstaan, nergens meer tegenaan te trappen, geen mensen meer in het ootje te nemen, noch te pesten.

En mocht men het ooit vragen aan mij, of ik in DWDD wil met interview: ik heb wel wat beters te doen, dan in dat circus als een soort clown op te treden, uiteindelijk van de welgevulde bankrekening van de heer van Nieuwkerk.

Trouwens, op hetzelfde tijdstip, zijn er zoveel leukere dingen op andere zenders,zoals het wetenschappelijk programma: galileo. Bovendien: ik verloor nooit mijn gezonde dosis humor, een fijn weekend allemaal.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet