Het laatste nieuws:

HomeOproepenOnderzoek naar verbeteringen van de prothesekoker: doet u mee?

Onderzoek naar verbeteringen van de prothesekoker: doet u mee?

Wij zijn Bart Jansma en Frank Bosch, twee vierdejaars studenten Orthopedische Technologie aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Op dit moment zijn wij bezig met het afstuderen en het daarbij horende afstudeeronderzoek. Wij doen een onderzoek naar de prothesekoker en suspensie (suspensie is de ophanging van koker aan de stomp, hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een liner met pin of een sleeve) bij transtibiaal(onderbeen) geamputeerde mensen die een stomp hebben die wekelijks of dagelijks van volume verandert. Het uiteindelijke doel van deze studie is een koker- en suspensievorm te ontwikkelen waarmee de problemen die er op dit moment worden ondervonden bij prothesegebruik en volumeveranderingen kunnen worden opgelost.

Bent u een prothesegebruiker waarbij het stompvolume dagelijks of per een aantal dagen veel schommelt, dan zijn wij op zoek naar u! Graag zouden wij u willen interviewen omdat u als prothesegebruiker het beste inzicht heeft in de verbeterpunten en nadelen van de huidige prothesekoker en suspensie bij volumeveranderingen in de stomp.

Het interview zal plaatsvinden op een datum en locatie die u schikken. Het interview zal ongeveer 30 minuten duren. Voorafgaand aan het interview wordt er nog kort uitgelegd wat het doel van het onderzoek is en wat er ongeveer besproken zal worden in het interview. Voor het interview vragen wij u een informed consent (toestemmingsverklaringformulier) ondertekenen. Het interview wordt opgenomen zodat wij naderhand het interview opnieuw kunnen beluisteren. Het meewerken aan het interview is geheel vrijwillig en de resultaten zullen aan het eind van het onderzoek worden verwijderd.

Wilt u ons helpen en meedoen aan een interview? Dan kunt u een mail sturen naar f.bosch@student.fontys.nl. Ook voor verder vragen kunt u hier terecht.

Bart Jansma en Frank Bosch, f.bosch@student.fontys.nl, 0631531548