Het laatste nieuws:

HomeErvaringsverhalenOnderbeenprothese dragers gezocht!

Onderbeenprothese dragers gezocht!

Onderzoek uitlijning voor onderbeenprothesen

Voor dit onderzoek is het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg opzoek naar mensen die een onderbeenprothese dragen die deel willen nemen aan een onderzoek. Het doel van het onderzoek is: kijken of het proces waarbij de positie van de voet ten opzichte van de koker wordt bepaald, ook wel uitlijning genoemd, geoptimaliseerd kan worden. Dit is belangrijk omdat een verkeerde uitlijning verschillende problemen kan geven. Zoals bijvoorbeeld: stompproblemen, niet makkelijk afwikkelen of extra compensatie vanuit het lichaam. Voor het onderzoek zoekt het MRC kandidaten met een onderbeenamputatie aan één zijde.

Om mee te kunnen doen aan het onderzoek moet er aan de volgende criteria worden voldaan:

– Langer dan 1jaar een prothese;

– Geen stompproblemen;

– Ouder dan 18jaar;

– Gedurende de metingen zonder stok of kruk kunnen lopen;

– Een prothese gebruiken met een pinsysteem.

Op basis van uw huidige koker wordt een testprothese gemaakt. Een prothesemaker vraagt u in een loopruimte heen en weer te lopen. Als er door de kandidaat als ervaringsdeskundige of de prothesemaker, afwijkingen in het looppatroon worden ontdekt, kan er een verandering van positie van de voet noodzakelijk zijn. Dit wordt gevolgd door een loopanalyse in een looplab (de GRAIL). Daarna wordt de uitlijning nogmaals gedaan, doormiddel van een nieuw meetinstrument. Omdat dit een nieuwe meettechniek is, zal er niet direct voor u als deelnemer een verbetering van uw uitlijning zijn. Wel verwachten wij voor de nabije toekomst, dat het onderzoek nuttige gegevens gaat opleveren voor cliënten met een onderbeenamputatie. Het onderzoek zal ongeveer 3 uur duren, er is voorzien in reiskosten en een vaste tijdsvergoeding. Deelname is geheel vrijwillig en u kunt op elk moment met het onderzoek stoppen. Voordat u de beslissing neemt, is het belangrijk om meer over het onderzoek te weten.

Voor extra informatie en vragen over het onderzoek kunt u terecht bij N. Jonkergouw, te bereiken via n.jonkergouw@mrcdoorn.nl en/of 0343 598 435.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet