Het laatste nieuws:

HomeArtikelenPolikliniek Kinderrevalidatie RMC Groot Klimmendaal in Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede

Polikliniek Kinderrevalidatie RMC Groot Klimmendaal in Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede

Ede, 20 mei 2014 – RMC Groot Klimmendaal opent op vrijdag 23 mei een nieuwe polikliniek Kinderrevalidatie in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Hierdoor kunnen onze jonge cliënten uit Ede en omgeving voortaan dichtbij huis revalideren. Met deze polikliniek verlegt het Expertisecentrum Kinderen & Jongeren van RMC Groot Klimmendaal opnieuw zijn grenzen.

Hoe werkt de nieuwe polikliniek?
Uw huisarts of specialist verwijst uw kind naar de polikliniek Kinderrevalidatie van RMC Groot Klimmendaal in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Daar heeft u samen met zoon of dochter een afspraak met onze kinderrevalidatiearts. De arts besluit op basis hiervan samen met u wat het beste vervolgtraject wordt voor uw kind. Poliklinische revalidatie in Ede of een complexere revalidatiebehandeling, zoals opname in de kliniek in onze hoofdvestiging in Arnhem.

Indien uw kind poliklinisch revalideert in Ede, komt hij of zij enkele malen per week voor behandeling naar de polikliniek Kinderrevalidatie in het Ziekenhuis Gelderse Vallei en gaat na afloop telkens weer naar huis. De revalidatie bestaat uit verschillende behandelingen van ons multidisciplinaire team in de polikliniek. Dit team bestaat uit de kinderrevalidatiearts en verschillende paramedici, zoals een fysiotherapeut, logopedist, psycholoog, maatschappelijk werker en ergotherapeut.

Revalideren is grenzen verleggen
Bij RMC Groot Klimmendaal komen mensen met een beperking of chronische aandoening om hun persoonlijke revalidatiedoelen te bereiken. Voor de een is dit zelfstandig wonen of leren op school, voor de ander een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding. Samen met onze betrokken medewerkers verleggen zij hun grenzen telkens weer. Ook ons Expertisecentrum Kinderen & Jongeren verlegt zijn grenzen. Na Arnhem, Doetinchem en Terborg, is Ede de vierde plaats binnen Gelderland waar jonge cliënten dichtbij huis terecht kunnen voor de professionele zorg die ze verdienen.

Over RMC Groot Klimmendaal: Revalidatie Medisch Centrum (RMC) Groot Klimmendaal biedt specialistische revalidatie voor volwassenen, jongeren en kinderen die door ziekte, ongeval of afwijking bij de geboorte worden geconfronteerd met (dreigende) beperkingen. Kijk voor aanvullende informatie op www.grootklimmendaal.nl

Over het Expertisecentrum Kinderen & Jongeren: Het Expertisecentrum Kinderen & Jongeren is onderdeel van RMC Groot Klimmendaal en biedt een breed scala aan revalidatiebehandelingen. De behandelprogramma’s vinden plaats in een pedagogische context met aandacht voor individuele ontwikkelingsmogelijkheden. Onze behandelcapaciteit voor kinderen is verdeeld over diverse locaties in Gelderland en is één van de grootste van Nederland. Daarnaast beschikken we op de hoofdlocatie over een Ronald McDonald Huis waar ouders tijdens de behandeling van hun kind kunnen verblijven

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet