Het laatste nieuws:

HomeOproepenOproep: hebt u een beenamputatie en gebruikt u af en toe een rolstoel?

Oproep: hebt u een beenamputatie en gebruikt u af en toe een rolstoel?

Door de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam wordt een app ontwikkeld voor mensen met een beenamputatie die af en toe gebruik maken van een rolstoel. Het doel van het project, getiteld D-ACT Wheel, is de verbetering van de leefstijl op het gebied van beweging, voeding en slaap. Onderzoeker Dirk Hoevenaars is op zoek naar KMK-leden die aan dit project willen meewerken. Doet u mee?

Dirk Hoevenaars is promovendus aan de VU op de afdeling bewegingswetenschappen en revalidatiecentrum Reade in Amsterdam. Hij is ook afgestudeerd als fysiotherapeut. Het eerste project behorende bij ‘D-ACT Wheel’ is gericht op het meten van de lichaamssamenstelling, het energieverbruik in rust en gedurende dagelijkse activiteiten van mensen met een beenamputatie of een dwarslaesie die een rolstoel gebruiken. De applicatie die aan de hand van dit eerste onderzoeksproject aangepast wordt op deze doelgroepen, zal in de toekomst gebruikt worden om onder andere het bewegings- en voedingspatroon te verbeteren. Bij deelname aan dit onderzoek zult u een persoonlijk rapport ontvangen met gegevens over uw lichaamssamenstelling en energieverbruik in rust.

Bent u benieuwd naar uw lichaamssamenstelling en energieverbruik in rust of wilt u ons graag helpen? Dan kunt u aan dit onderzoek deelnemen in Amsterdam of Rotterdam. Voor deelname of meer informatie kunt u contact opnemen met Dirk Hoevenaars, e-mail d.p.hoevenaars@vu.nl, telefoon: 0643259225.