Het laatste nieuws:

HomeEvenementenMaak kennis met rolstoelcurling op Clinic in Dronten

Maak kennis met rolstoelcurling op Clinic in Dronten

Op zaterdag 27 september om 13.00 uur wordt in Dronten een rolstoelcurling clinic georganiseerd. Curling is tijdens de Olympische Spelen in Sochi met veel enthousiasme in de Nederlandse media onder de aandacht gebracht. Curling is een tactische ijssport waarbij het op snelheid, richting en samenwerking aankomt. 

Rolstoelcurling is een uitdagende teamsport voor alle leeftijden. De sport is geschikt voor iedereen die rolstoelgebonden is. Uniek daarbij is dat het een gemengde sport is, elk team moet bestaan uit mannelijke en vrouwelijke spelers.
In Nederland wordt rolstoelcurling nog niet actief beoefend. Erik Wallenburg wil daar in samenwerking met de Nederlandse Curling Bond en Sportservice Flevoland, en met medewerking van Leisure World Ice Center Dronten, verandering in brengen. Erik Wallenburg is rolstoelgeboden en is gefascineerd door rolstoelcurling. Graag wil hij gelijkgestemden om zich heen verzamelen om samen de sport te beoefenen. Deze rolstoelcurlingclinic is bedoeld om aan belangstellende uitleg te geven door ervaren curlingers en te ervaren zelf te curlen.

Meer weten over rolstoelcurling? Bekijk de uitleg op http://nos.nl/ps2014/video/618384-rolstoelcurling-hoe-werkt-het.html of kijk op www.rolstoelcurling.nl
Meedoen met de kennismakingsclinic? Geef je op via info@rolstoelcurling.nl. De kennismakingsclinic is kosteloos en vindt plaats bij Leisure World in Dronten. Leisure World Ice Center te Dronten beschikt over 4 curlingbanen waar de sport beoefend kan worden.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet