Het laatste nieuws:

HomeOproepenLaat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken!

Laat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken!

Heb je een kind met een lichamelijke handicap en heb je dringende vragen? Wil jij weten welke therapie het beste werkt en wat jij als ouder kunt doen? Wil jij bepalen waar Nederlandse wetenschappers onderzoek naar gaan doen? Laat dan je nu stem horen!

Als ouders willen wij de beste zorg voor onze kinderen. Net als revalidatieartsen en therapeuten willen we dat onze kinderen opgroeien tot volwassenen die een zo zelfstandig en tevreden mogelijk leven leiden. Ouders doen veel op intuïtie of leren van andere ouders. Dokters en therapeuten passen behandelingen toe waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze werken. Onderzoekers aan universiteiten, hogescholen en in ziekenhuizen zoeken uit hoe kinderen het beste behandeld en ondersteund kunnen worden. Steeds opnieuw ontdekken zij hoe de zorg en ondersteuning aan onze kinderen beter kan. Daar zijn wij erg blij mee, maar we denken dat het beter kan.

Want onderzoeken wetenschappers wel de juiste onderwerpen? Weten onderzoekers wel wat de problemen zijn waar onze kinderen en wij het vaakst tegenaan lopen? Niet altijd. Wij zijn bang dat onderzoekers en artsen en therapeuten lang niet altijd weten wat wij belangrijk vinden, welke problemen wij als urgent ervaren. Daarom maken wij met en voor ouders een onderzoekagenda. We hebben samen 12 thema’s en ruim honderd vragen verzameld. En nu mogen ouders stemmen. Ga jij regelmatig met je kind naar een revalidatiearts, laat ons dan weten welke vragen voor jou belangrijk zijn. Het kost je nog geen 10 minuten, en je zorgt ervoor dat de zorg aan onze kinderen nog beter wordt. Samen bepalen we wat de 10 belangrijkste onderwerpen zijn waar onderzoekers onderzoek naar moeten doen. Als de agenda af is, brengen we ’m actief onder de aandacht van onderzoekers, fondsen en universiteiten. Zodat wij én alle zorgverleners straks nog beter weten welke zorg en ondersteuning goed is voor onze kinderen.

Stem voor 1 maart via https://tinyurl.com/onderzoeksagenda.

Ga voor meer informatie naar Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie en de Onderzoeksagenda EMB.

Wil je meer informatie over de onderzoeksagenda, kijk dan hier.

De Onderzoeksagenda’s worden ontwikkeld door BOSK en OuderInzicht, met inhoudelijke ondersteuning van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en financiële ondersteuning van het Revalidatiefonds.

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'. Sinds begin 2018 beheer ik de website van KMK.