Het laatste nieuws:

HomeArtikelen‘Kort&Krachtig!’ nummer 24

‘Kort&Krachtig!’ nummer 24

Volgende week zaterdag valt het winternummer van ‘Kort&Krachtig!’ bij u in de bus.
De hoofdpersoon van deze aflevering is Rob Bakels. Hij draagt twee bovenbeenprothesen. De arts die hem eerst behandelde, vertelde hem dat hij op zijn leeftijd nooit meer zou kunnen leren lopen. Toch loopt hij nu met twee beenprothesen omdat een ander team er wel vertrouwen in had dat het zou lukken!

In de rubriek Rondom armen behandelt revalidatiearts Michael Brouwers partiële handamputaties en dubbelzijdige amputaties ten gevolge van sepsis. In de Maartenskliniek vond een interessante informatieavond plaats voor armprothesegebruikers en zo’n zelfde avond wordt in februari volgend jaar ook in Vogellanden georganiseerd.

De wetenschappelijke artikelen in dit nummer gaan over het MyLeg-project dat in Nijmegen wordt gedaan en over de medische publieksacademie in Groningen. Zwitserse onderzoekers hebben een prothese ontwikkeld waarmee kan worden gevoeld op welke ondergrond men loopt. Daardoor kan sneller gelopen worden en vermindert de fantoompijn!

De kinderen die bij de werkgroep ‘Op een ander been gezet’ zijn aangesloten, waren de afgelopen maanden lekker actief tijdens een zeilweekend en een ‘Buitenbeentjesdag’.

Én de redactie heeft een aantal tips opgenomen om uitglijden  in de komende wintermaanden te voorkómen.