Jan Zeddeman

HomeJan Zeddeman


Wie ben ik?

Ik hoop dit jaar 50 te worden en woont met mijn gezin met 2 jongens van 16 en 19 op het platteland aan de lek. Mijn vrouw en ik leek het verstandiger om onze jongens uit de grote stad mee te nemen zodat zij iets rustiger konden opgroeien. Dat hadden wij verkeerd, crossmotoren, stropen, feesten in de beruchte zuipketen of wel kantelhokken etc. Tevens wonen hier nog 2 honden, bergen kippen, 1 kalkoen en diverse katten.
Voor 20 mei 2015 werkte ik bij Akzo Nobel, sportte veel, volgde een HBO opleiding en had thuis ook wel wat te doen. 20 mei kreeg ik om 0815 in de sportschool een hartinfarct gevolgd door een hartstilstand die vernietigend was. Hart stuk en door een onopgemerkte trombose in de lies werd ik 3 maanden later wakker zonder been, kapot hart en was ik 9 maanden later weer thuis.
Ik heb meerdere lessen getrokken uit deze periode en de belangrijkste is wel , mentale kracht overwint lichamelijk ongemak. Ik loop nu met een bovenbeen prothese met een Rheo knee 4 en dat bevalt prima. In de Hoogstraat in Utrecht ben ik aanraking gekomen met Korter Maar Krachtig. Mede door mijn eigen zoektochten en gemaakte fouten zag ik het belang van een goede patiënten vereniging inmiddels wel in. Via de verenging een cursus Cliëntenondersteuner bij PGO-support gevolgd en ben van plan in de regio Utrecht de vereniging flink te gaan promoten. Ik ben namelijk van mening dat er nog veel mensen rond “lopen” die onze vereniging nog niet kennen.

Jan Zeddeman