Het laatste nieuws:

HomeEvenementenInformatieavond op 6 februari over armprothesen bij Vogellanden

Informatieavond op 6 februari over armprothesen bij Vogellanden

Op donderdag 6 februari a.s. organiseren Vogellanden en ProReva, in samenwerking met KorterMaarKrachtig, Ottobock en Stel Orthopedie een informatieavond voor en door armprothesegebruikers. Het programma is interactief en de aanwezigen kunnen vooraf aangeven over welke onderwerpen zij informatie willen hebben. Bijvoorbeeld over de laatste ontwikkelingen op het gebied van armprothesen of over het voorkomen van overbelasting.

Geef aan welke onderwerpen u interessant vindt!

Om het programma zo veel mogelijk op uw wensen af te stemmen, kunt u aangeven welke onderwerpen u interessant vindt:

  • De nieuwste prothesen en technieken
  • Trainingsmogelijkheden; handiger worden met de prothese
  • Uitoefenen sport of hobby en de mogelijkheden, inclusief auto-, motorrijden of fietsen
  • Behandeling en/of voorkomen van lichamelijke klachten door overbelasting
  • Kosten van prothesen en vergoedingen door de zorgverzekeraar
  • Vragen stellen aan specialisten (orthopedisch instrumentmaker, revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werker)
  • Ervaringen uitwisselen met andere prothesegebruikers
  • Invloed van een amputatie/korte arm op zelfbeeld, zelfvertrouwen in privé- en werksituaties

U kunt de door u gekozen onderwerpen bij uw aanmelding doorgeven.

Er zijn verschillende deskundigen aanwezig

Naast de leden van het revalidatieteam van Vogellanden en instrumentmakers van ProReva, zijn Stel Orthopedie, KorterMaarKrachtig en Ottobock aanwezig. Ottobock vertelt over “patroonherkenning”, de nieuwste toepassing bij de aansturing van myo-elektrische prothesen.

Waar en wanneer?

De informatieavond wordt gehouden bij Vogellanden Centrum voor Revalidatie, Hyacinthstraat 66a in Zwolle  (vergaderruimte op de eerste verdieping) en begint om 17:30 uur met soep en een broodje. Om 18:00 uur start het inhoudelijke programma, er is een pauze rond half acht.

 Meld u aan voor 22 januari!

U kunt zich aanmelden via de website vogellanden.nl/armprothese. U kunt ook bellen met ProReva. Het telefoonnummer is (038) 467 27 20.

 

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'. Sinds begin 2018 beheer ik de website van KMK.