Het laatste nieuws:

HomeOproepenIk maak me zorgen, grote zorgen!

Ik maak me zorgen, grote zorgen!

Een artikel in Medicalfacts geeft aan dat VGZ de vergoedingen voor beenprothesen gigantisch naar beneden haalt waardoor wij niet de prothese kunnen krijgen waar wij ons goed in het dagelijkse leven mee kunnen redden.

Als je belt naar VGZ, dan zeggen ze dat er geen probleem is en dat alles wordt vergoed waar we recht op hebben. Het zogenaamde ‘adequate’. Maar wat houdt adequaat in bij VGZ?  Op de vraag waar we recht op hebben en wat adequaat is, komt geen antwoord. Vraag je het aan de instrumentmaker, dan wordt er verteld dat zij niets mogen zeggen over de contracten die zij met de zorgverzekeraars hebben afgesloten, op straffe van een hoge boete.

Maar hoe moeten wij nu weten wat we moeten doen? 
Door het internet af te struinen is het me nu wat duidelijker geworden. Ook huisartsen nemen geen patiënten meer aan die bij VGZ verzekerd zijn. Dus dat er beknibbeld wordt op de prothese is heel zeker en niet zo’n klein beetje ook. De instrumentmaker moet het oplossen….. maar hoe. Dat potje is toch een keer leeg? Moeten we dan weer terug naar de mechanische knie, moet ik straks een houten voet of moeten we naar de haak voor armgeamputeerden? We hebben toch een participatiewet gekregen? Werkt die niet voor ons?

Maar wat is nu wijsheid? In mijn ogen: Ga weg bij VGZ maar overleg met je instrumentmaker of je nu of over een jaar moet overstappen. Maar bij overstap ontstaat het volgende probleem: want naar welke zorgverzekeraar moeten we dan gaan? Ik denk dat een overstap naar CZ, DSW of Menzis nu een goede stap is. Mocht ik het verkeerd hebben, neem dan vooral contact op met mij.

In december 2020 zien we wel weer. Maar ga weg bij VGZ, dien een klacht in, of stap naar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Mary van Dijk-Jabaaij
Boskampweg 4
8162 GT Epe

Tel: 0578-627887
Mob: 06-13158381

4 Responses to “Ik maak me zorgen, grote zorgen!”

By Fred - 4 december 2019 Beantwoorden

Je bent mij net iets te snel af, Mary, Ha ha.

Ik maak al voorbereidingen om naar DSW te gaan; een jaar geleden was dat ook al maar heb ik niet doorgezet. Dat had te maken met het feit dat het onzeker was of een tweede buitenlandse verzorgster om Halina zo nu en dan te vervangen en zodoende fors hogere maandkosten van zo een organisatie te omzeilen.NU heb ik al enige dames “op de plank ” liggen. Etc.etc.

Toch een prettige dag
Fred van der Heiden

By ErwinvanE - 4 december 2019 Beantwoorden

Goedendag,

Erg goed dat hier aandacht aan besteed wordt, ik ben ook verzekerd bij VGZ op dit moment. In overleg met mijn instrumentmaker zijn al enkele aanbevelingen gedaan, mijn vraag is nu: ONVZ of DSW?

By Mary - 6 december 2019 Beantwoorden

Hallo Erwin, welke maatschappij is voor mij ook gissen. ONVZ is een dure maatschappij. Een wel bekend persoon op het forum was bij de ONVZ en werd aan alle kanten tegen gewerkt. Hij is overgestapt naar CZ en dat liep beter. Letterlijk en figuurlijk.
Zoals ik het nu kan inschatten zit je, denk ik, het beste bij Menzis, DSW of CZ. Maar pin me er aub niet op vast. Voor mij ook maar raden

By Appie - 6 december 2019 Beantwoorden

Het grote probleem in het huidige systeem is dat er een complete willekeur is. Je mazzel hebben. In de laatste Kort&Krachtig staat een artikel van Karen Koller. Daarin staat een alinea die het heel goed omschrijft. “Er is geen consistent beleid, het blijft Russisch roulette”
Het PPP protocol is ontwikkeld om functie gericht voor te schrijven, maar dan moeten de verzekeraars zich daar wel aan conformeren.

Leave a Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.