Het laatste nieuws:

HomeErvaringsverhalenHoe ziet het leven eruit na een beenamputatie?

Hoe ziet het leven eruit na een beenamputatie?

Hans (70) kreeg een beenamputatie. Hij vertelt wat voor impact dit op zijn leven heeft.

“Mijn naam is Hans Couwenberg, en ben geboren in 1946. In 1974 was ik 28 jaar en voetbalde ik in Heusden. Daar heb ik een blessure opgelopen die niet goed gezien is. De enkel was tot bloedens toe geraakt terwijl de knie veel pijn deed.

De enkel werd bekeken en verbonden, de knie niet. Lopen was bijna niet mogelijk door de pijn aan m’n knie. Negen maanden later heeft een andere dokter de diagnose gesteld en die kwam neer op meerdere kapotte kniebanden.

Na de operatie die volgde bleken er drie kapotte kniebanden aanwezig te zijn. En door het lopen was ook het bot beschadigd. Om een lang verhaal kort te houden: na drie kunstknieën en 37 operaties is mijn bovenbeen rechts geamputeerd, de beste beslissing tot dan toe.

Na het opnieuw leren lopen met een ‘totale knieprothese’ is ongeveer twee jaar later een C-leg geplaatst waardoor vallen gelukkig uitgesloten werd. Helaas heeft de wet van Murphy een grote rol gespeeld in mijn leven. Mijn stomp staat in een hoek van 32 graden, waardoor lopen moeilijk is.

Maar ook de rugklachten na het vele jaren verkeerd lopen spelen een grote rol in mijn bewegingspatroon, waarbij de rolstoel een steeds grotere rol speelt. Aan lotgenoten zou ik graag mee willen meegeven dat lopen niet zaligmakend is en er andere dingen in het leven belangrijker zijn dan lopen.”

 

lees meer op: mijngezondheidsgids

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet