Het laatste nieuws:

HomeErvaringsverhalenHet Nederlands Heren Zitvolleybalteam

Het Nederlands Heren Zitvolleybalteam

De start van een nieuwe droom

“Mijn naam is Geert van den Heuvel, 40 jaar oud. Na een motorongeluk is mijn linkervoet geamputeerd en na anderhalf jaar revalidatie en niet sporten, werd het tijd om mijn dagelijkse leven weer op te pakken. Fysieke inspanning hoorde hier ook bij. Zitvolleybal lag voor de hand aangezien ik 20 jaar volleybal had gespeeld. Vanaf het eerste moment dat ik de sport beoefende, was ik verkocht. Mijn passie wat ik had voor volleybal, vond ik terug in het zitvolleybal en laat me niet meer los. Waar vind je een sport waar zoveel verschillen mensen met elkaar spelen? Beperkt of niet, jong en oud, man en vrouw, het maakt niet uit want iedereen is gelijk. Bij deze sportcultuur wilde ik horen en zo werd mijn beperking de start van een nieuwe droom, namelijk: Deel uitmaken van het Nederlands Heren Zitvolleybalteam.”

Manifest Nederlands zitvolleybalteam

Zitvolleybal is de Paralympische variant van volleybal. Het hanteert dezelfde basiselementen, alleen voer je het zittend uit. Net als de ‘lange mannen’ in het volleybal, kent Nederland de ‘zittende mannen’ in het zitvolleybal: Het Nederlands Heren Zitvolleybalteam. Het Nederlands Heren Zitvolleybalteam bestaat uit 12 mannen die aantonen dat een fysieke handicap niet als een beperking hoeft te worden ervaren. Als team laten ze zien, dat iedereen iets kan overwinnen, als je maar wilt. Denken in mogelijkheden, boven je beperking uitstijgen en gaan voor wat wél kan. Mentale kracht, sportieve uitdaging en durven dromen is wat de mannen kenmerkt en zitvolleybal meer maakt dan alleen een sport. De mannen dromen over deelname aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Dit is niet alleen een droom, maar ook zeker het doel. Sinds begin 2014 zijn de mannen onder leiding van bondscoach Hans Mater en in samenwerking met hoofdsponsor Better Future aan het trainen om deze droom waar te maken. De eerste successen zijn al geboekt. Dit jaar op het WK in Polen is het team maar liefst drie plaatsen gestegen ten opzichte van vorig WK én zijn ze onofficieel uitgeroepen tot het leukste team.

 “We nodigen iedereen uit om een keer een training bij te wonen. Dan kan je niet alleen zien wat het is, maar ook zeker zelf ervaren! Wellicht na de eerste keer wat spierpijn, maar dat zal de pret niet drukken!”, aldus Geert.  In Nederland zijn er 12 verenigingen die zitvolleybal aanbieden. Kijk vooral eens op www.zitvolleybal.com of volg de heren op Facebook (Nederlands Heren Zitvolleybalteam.

Wil je meer informatie, een keer komen kijken of mee doen met de training? Neem dan contact op met amber@betterfuture.nl

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet