Het laatste nieuws:

HomeArtikelenHeliolympics 2016

Heliolympics 2016

Vereniging KMK aanwezig bij de Heliolympics 2016!

22 september was ik samen met Iris Hooijer (afgestudeerd sport & bewegen, leefstijl en gezondheid studente) aanwezig bij de opening van de Heliolympics in Wijk aan Zee.

Revalidatiecentrum Heliomare organiseerde de Heliolympics van 22 september tot en met 6 oktober! Een bijzonder evenement waarbij sporten, acceptatie, integratie, grenzen verleggen en gezelligheid voorop staan. Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking konden tijdens de Heliolympics verschillende sporten ontdekken, waaronder zwemmen, fietsen, blokarten, vissen, klimmen, tennis en zeilen. Voor elk wat wils!

De Heliolympics wordt gesteund door verschillende Nederlandse (paralympische) sporthelden, sponsoren en ambassadeurs!

Om 10.00 uur was de opening en werd de ‘Olympische vlam’ ontstoken door Jetze Plat (triathlon).

Tijdens de opening kon iedereen genieten van muziek van Sterre van Brakel, O’3GNE en een brassband zorgde voor een Braziliaans sfeer.

Ook medaille winnaar Geert Schipper (triathlon) was aanwezig en wij staan met deze topper op de foto! Een veelbelovende opening voor een prachtig evenement.

De middag begon met Professor Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie en bewegingswetenschappen. “Het belang van bewegen voor ons brein en een vitaal leven”

Deze lezing gaf een inkijkje in ons brein en…. waartoe prikkels ons naar toe kunnen leiden.

Met recht kan worden geconcludeerd; bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein! Gezien Heliolymics in het teken van bewegen stond, was deze lezing zeer boeiend.

Daarna werd er een werkgevers en sponsoren bijeenkomst georganiseerd. (Ex-)revalidanten van Heliomare konden zichzelf in een korte pitch promoten aan werkgevers. Werkgevers en publiek konden vragen stellen. Heliomare heeft Job Coaches in dienst, die (ex-)revalidanten begeleidt met het vinden van een baan, mensen die een uitkering hebben maar graag willen werken of mensen die al een baan hebben maar dreigen uit te vallen door ziekte of een ongeval.  Erg goed om te zien dat bedrijven ook voordelen en mogelijkheden zien van iemand met een ‘beperking’.

Voor beiden partijen zitten hier voordelen aan. Zoals voorzitter Patricia Esveld zei: Werken is Verwerken.

Na een dag met veel informatie, hebben we deelgenomen aan een sportieve clinic van Bibian Mentel (Paralympisch snowboard kampioen) en Regilio van der Vloot ( Bewegingsagoog en oud Nederlands Kampioen sprint)! De algemene KMK-folders hebben wij achtergelaten bij communicatie.

13 dagen stond Heliomare in het teken van de Heliolympics, waar je kon suppen, fietsen, blokarten, golfen, klimmen, vissen, duiken, hardlopen, wandelen en tennissen. Een super initiatief om iedereen te laten zien dat er geen beperkingen zijn!

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet