Het laatste nieuws:

HomeOproepenHandicapNL zoekt deelnemers voor Rehab Academy

HandicapNL zoekt deelnemers voor Rehab Academy

HandicapNL en de Rehab Academy helpen de komende twee jaar ruim dertig mensen met een fysieke beperking de regie op hun leven terug te krijgen. In de praktijk blijkt namelijk dat ‘reguliere’ revalidatie in een kliniek vaak te weinig toekomt aan het volwaardig terugkeren en meedoen in de samenleving. Tijdens de opleiding op de Rehab Academy, een initiatief van Stichting Revalideren is Leren, blijkt dat de praktijk in de maatschappij de beste leerschool biedt. Reden temeer voor HandicapNL om het initiatief van de Rehab Academy volmondig te steunen.

Inge en Coen Vuijk, oprichters van de Rehab Academy, zien dat in toenemende mate revaliderende mensen zonder reëel perspectief naar huis worden gestuurd. Ondanks dat ze tevreden zijn over de revalidatie, ervaren ze thuis pas wat het leven met een beperking écht inhoudt. Vandaar dat Inge en Coen deze speciale opleiding zijn gestart. Zodat mensen met een fysieke beperking extra kennis, ervaring en inzichten krijgen, die eerder tijdens het revalidatietraject ontbrak.

Wat leer je tijdens de opleiding?
Bij de Rehab Academy gaan deelnemers uitdagingen aan en verleggen zo hun eigen grenzen. Ze leren nieuwe oplossingen vinden en krijgen weer grip op hun leven. De opleiding is speciaal voor mensen die net een revalidatietraject hebben afgerond, maar ook voor hen die na een aantal jaren letterlijk en figuurlijk vastlopen. Aan de hand van een intakegesprek stelt de deelnemer samen met Rehab Academy zijn doelen vast.

Schrijf je in voor de Rehab Academy!
Gedurende drie tot vijf maanden werk je, zowel thuis als op locatie, aan je eigen doelen. Geen vastomlijnd programma, maar maatwerk. Hiervoor werk je samen met opleiders, lotgenoten, diverse ervaringsdeskundigen en experts. Zij ondersteunen tijdens diverse activiteiten, zodat de eerder gestelde doelen ook echt worden behaald. Ken of ben jij iemand die een duwtje in de rug kan gebruiken? Meld je aan of neem dan contact met ons op via service@handicap.nl of schrijf je in via www.handicap.nl/rehab-academy.

Rehab Academy en HandicapNL
HandicapNL droomt van een maatschappij waarin iedereen zijn eigen keuzes kan maken en ondersteunt initiatieven die ertoe bijdragen dat mensen met een handicap sterker in het leven staan. Het opleidingstraject van de Rehab Academy helpt de zelfstandigheid van mensen met een fysieke beperking te vergroten. Daarom zijn wij heel trots om samen te werken met de Rehab Academy.

Praktijkles van de Rehab Academy met enkele deelnemers