Het laatste nieuws:

HomeEvenementenGozz: kleding op maat voor unieke mensen

Gozz: kleding op maat voor unieke mensen

Tijdens de Ledendag van KorterMaarKrachtig op 9 juni a.s. is GOZZ aanwezig: kleding op maat voor unieke mensen.

De initiatiefnemers van Gozz zijn Cindy Konings en Sebastiaan Van Hoorebeke. Beiden weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om mooie kledij te vinden die handig zit. Cindy: “Mijn dochter Elke lijdt aan de zeldzame ziekte Phelan Mc-Dermid 22q13 deletie syndroom. Haar bijvoorbeeld een jurkje laten dragen? Dat was onmogelijk. Daarom ontwierp ik er eentje met een broekje in. Het houdt de pamper perfect op zijn plaats en je kan die makkelijk verversen zonder het jurkje uit te hoeven doen.”

Ook Sebastiaan maakte het van dichtbij mee: “Mijn zus heeft een beperking en toen we vroeger gingen winkelen zei ze dikwijls: dat wil ik graag maar dat zal wel niet passen. Erg frustrerend. En dat is al twintig jaar geleden. Ondertussen is er heel weinig veranderd: Cindy maakt hetzelfde mee met haar dochter. Daar stond ik toch van te kijken.”

“We zijn gestart specifiek voor kinderen maar meer en meer kregen we ook vragen van volwassenen en senioren. Ook voor die mensen zijn we dus enthousiast aan de slag gegaan.” vertelt Sebastiaan. Nu is er dus Gozz, voor kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar kledij met de nodige functionele aanpassingen. Op het eerste gezicht zie je mooie broeken, jurkjes, pyjama’s en body’s met leuke prints. Maar onopvallend en netjes weggewerkt vind je tal van aanpassingen terug die de kledij uiterst functioneel maken. Alle kleding wordt in nauw overleg met de klant samengesteld en verfijnd. De geproduceerde kledingstukken kunnen steeds twee weken uitgeprobeerd worden, er wordt pas tot aankoop overgegaan wanneer het volledig naar wens is.

Gozz kiest ervoor om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te werken (voornamelijk katoen). Dat is belangrijk voor personen die een overgevoelige huid hebben of om transpiratie en irritatie te vermijden bij mensen die veel zitten of in bed moeten blijven liggen.

Voor wie dat wil kan Gozz ook vrijblijvend bij hen thuis langskomen om de specifieke wensen te bespreken.
Wil je meer weten: www.gozz4all.com of bel naar 0032 470 19 18 90. Of stuur een mailtje naar info@gozz.be.

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'. Sinds begin 2018 beheer ik de website van KMK.