Het laatste nieuws:

Golf

All inclusive.

Dat is de gedachte en het doel van kennismaking met golf voor mensen met een fysieke beperking. Golf is bij uitstek een sport waarin mensen, die door ziekte of ongeval niet over alle ledematen kunnen beschikken, kunnen excelleren. Juist omdat de golfswing vanuit stand kan worden uitgevoerd en rennen, springen en snelle wendingen niet nodig zijn, is de golfsport zo aantrekkelijk voor mensen met een beperking. En als je maar met een arm kunt swingen sta je niet buitenspel.

Helaas worden nog (te) weinig mogelijkheden benut voor kennismaking  met het golfen. Onbekendheid met de sport en het beeld van dure en besloten golfbanen vormen onmiskenbaar een barrière.

De Noord-Nederlandse Golf club (NNG&CC) wil helpen de sport toegankelijker te maken voor mensen met een fysieke beperking. Op maandag 22 juni 2015 organiseert de NNG&CC een kennismaking waarvoor wij u graag uitnodigen. Onder leiding van ervaren golfers met een beperking en golf professionals kunt u bij de baan in Glimmen zelf ervaren hoe goed uw swing is. 

Give it your best swing.

Dat is het thema van de stichting van meervoudig paralympisch kampioene Monique Kalkman, die zich inzet voor het golfen voor mensen met een beperking.

Kijk eens naar haar website:www.moniquekalkman.nl

of kijk op de site www.going4golf.nl

Informatie over de kennismaking op de Noord-Nederlandse:

hans.arendzen@gmail.com

 

https://kortermaarkrachtig.com/wp-content/uploads/2014/02/PGH-flyer-clinic.pdf

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet