Het laatste nieuws:

HomeGeen categorieGezocht: patiënten die hun verhaal zouden willen vertellen

Gezocht: patiënten die hun verhaal zouden willen vertellen

Ik ben op zoek naar patiënten die hun verhaal zouden willen vertellen aan studenten van Zuyd Hogeschool te Heerlen.

Achtergrond: Mijn naam is Kenneth Oti en ik ben docent bij de opleiding Mens en Techniek|Biometrie op Zuyd Hogeschool te Heerlen. Ik heb voorheen gewerkt als fysiotherapeut voor Adelante Hoensbroek.

Onze opleiding houdt zich bezig met het meten aan de mens en onze afgestudeerden komen in verschillende werkvelden terecht: van ziekenhuizen en revalidatiecentra tot commerciële bedrijven zoals Philips of Medtronic.

Tijdens de studie krijgen onze studenten allerlei lessen over zowel techniek als hoe het menselijke lichaam in elkaar zit. Echter willen wij voor waken dat ze vergeten dat het eigenlijk om de patiënt draait. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat onze studenten tijdens hun studie in contact komen met patiënten om hun verhaal te horen. In het verleden organiseerde onze hogeschool een patiënt-contactdag waarbij verschillende patiëntenverenigingen naar onze school kwamen. Tot onze spijt is dat dit jaar helaas afgeschaft.

Onze 2e-jaars studenten gaan in de komende periode lessen krijgen over, onder andere, prothesen en implantaten. Wij willen vragen of je bereid bent jouw verhaal te vertellen aan onze studenten tijdens deze periode. Ons doel hierbij is dat onze studenten niet in de valkuil trappen van alleen op de technologie te focussen en te vergeten dat het uiteindelijk gaat om de patiënt voor wie het bedoeld is. Indien je bereid bent om ons uit te helpen, willen wij graag met de jou afstemmen in welke vorm of op welke manier dit zou plaats vinden.

Wanneer: In de week van 27 november tot en met 1 december 2017, precieze datum en tijdstip kunnen we samen bepalen. Het duurt maximaal 2 uur

Waar: Het zou plaatsvinden op Zuyd Hogeschool in Heerlen en zou maximaal 2 uur duren.

Door Wie: Wij zoeken patiënten die een amputatie hebben ondergaan, en/of een prothese of implantaat hebben die hun verhaal aan onze studenten willen vertellen. Wij zijn blij als er meer mensen aanmelden zodat het in kleinere groepen kan plaatsvinden. Wanneer één persoon bereid is om zijn verhaal vaker te vertellen aan verschillende groepen is dat ook prima. Wij zijn blij met alles wat wij krijgen.

Voor wie: Voor 2e-jaars studenten Mens en Techniek | Biometrie (het gaat om circa 40 studenten).

Wat staat er tegenover: Naast onze eeuwige dank ook een kleine attentie en het vergoeden van de gemaakte reiskosten.

Voor meer informatie kun je mij e-mailen: kenneth.oti@zuyd.l of bellen: 045-4006409.

Bij voorbaat dank voor je reactie.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet