Het laatste nieuws:

HomeOproepenFotografie littekenweefsel

Fotografie littekenweefsel

Mijn naam is Edith Hoffman en ik zit op de HBO opleiding Creative Photodesign van de fotovakschool in Rotterdam. Ik ben 48 jaar en heb het komende jaar mijn eindexamen. Voor dit eindexamen heb ik het volgende project: vrouwen met een impact litteken en daar kunnen ook amputaties bij zijn. Het thema is het verband tussen dit litteken en de oorzaak, wat een belangrijke impact op je leven heeft.

Ik richt me alleen op vrouwen. Waarom? Omdat de vrouw nog altijd een onderdanige rol heeft in onze samenleving. Ik ben het daar niet mee eens. Vrouw en man zijn voor mij gelijk. Die rol van de vrouw in de samenleving komt ook terug in de acceptatie van littekens. Vrouw zijn betekent dat je mooi moet zijn. Littekens vertekenen dit beeld. Dit is mijn inziens niet terecht. Ik hoop derhalve via dit project de traditionele beeldvorming mede te veranderen. Tevens hoop ik op deze wijze ook een bijdrage te leveren aan de eigen verwerking. Iedereen is mooi zoals je bent, met of zonder littekens.

In het project wil ik littekens in een 4-luik in beeld brengen. Ik wil het litteken inrollen met verf. De vrouwen bepalen hierbij mede de keuze van de kleur. Dit beeld fotografeer ik op abstracte wijze. Daarnaast portretteer ik de vrouw. Dit wordt een close-up alsmede een portret in de eigen omgeving. Een ander close-up is het litteken zelf, zonder verf. Dit positioneert het betreffende lichaamsdeel. De foto’s wil ik gebruiken voor mijn eindexamen, mijn portfolio en eventueel in de toekomst via publicatie in boekvorm of expositie. Derhalve zal ik vooraf vragen voor een schriftelijke goedkeuring over dit toekomstig gebruik.

Mijn vraag is nu of U mij kunt helpen om mensen te benaderen danwel te bereiken die wellicht interesse hebben in deelname aan dit project.

Mochten mensen interesse hebben, dan kunnen ze dit kenbaar maken in een mail naar mij. Wellicht is het mogelijk dat ze kort een beeld schetsen van hunzelf, het litteken, mogelijk oorzaak en uiteraard contactgegevens (mail, mobiel telefoonnummer). Dit moet zeker niet een levensverhaal zijn. Het gaat slechts om een eerste beeldvorming. 

Ik neem dan contact op. Ik dank U alvast voor de moeite en wens U nog een prettig verder verloop van de zomer!

Met vriendelijke groet,

Edith Hoffman
www.edithhoffman.nl
Mobiel: 06-22708284

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet