Het laatste nieuws:

HomeOproepenFace IT voor jongeren: online interventie voor jongeren met een zichtbare aandoening

Face IT voor jongeren: online interventie voor jongeren met een zichtbare aandoening

‘Face IT voor jongeren’ is een online interventie voor jongeren met een zichtbare aandoening. (Een interventie is een methode om verbetering in een situatie te brengen). Face IT voor jongeren is een interventie die je thuis vanaf je eigen computer kunt volgen en bestaat uit acht sessies, waarvan zeven wekelijkse sessies en één opfrissessie. De interventie probeert door middel van informatie, afbeeldingen, video’s, invuloefeningen en quizzen de emotionele weerbaarheid en het zelfvertrouwen van jongeren met een zichtbare aandoening te verbeteren.

In het Erasmus MC – Sophia kinderziekenhuis  in Rotterdam start binnenkort een onderzoek naar deze online interventie. Ook jongeren met een amputatie of een reductiedefect kunnen aan het onderzoek deelnemen. De interventie is geschikt voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Deelname aan het onderzoek houdt in dat je een aantal vragenlijsten invult, je de online interventie volgt en deelneemt aan een interview.

Interesse? Of wil je meer informatie? Mail dan naar: face.it.voor.jongeren@erasmusmc.nl. Of bel naar: 010-7037251.
Als dank voor jouw deelname ontvang je een cadeaubon van €10,-.

Zie ook: ypfaceit.co.uk. (De Nederlandse website over Face IT is in ontwikkeling)

 

Written by

Mijn naam is Harry Dietz, ik ben van 1956, en al ruim veertig jaar actief binnen de Nederlandse gehandicaptenwereld als bibliothecaris, tekstschrijver en websitebouwer en -beheerder. Sinds 2014 ben ik redacteur van het magazine 'Kort&Krachtig!'. Sinds begin 2018 beheer ik de website van KMK.